Hakijalle

Ammatilliseen peruskoulutuksen haetaan joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.  Ammatillisten perustutkintojen lisäksi tarjoamme aikuisille monia ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Tiedot haussa olevista koulutuksista löydät sivulta Alkavat koulutukset.

Haussa olevat koulutukset kampuksittain

Järvenpään kampus
Pieksämäen Kampus
Lapuan kampus
Jaakkiman kampus, Ruokolahti
Kredu kampus, Nykarleby

Jos haet oppisopimuskoulutukseen, täytä myös oppisopimuksen taustatietolomake.

Opintotoimistomme auttaa sinua mielellään kaikissa opiskelupaikkojen hakemiseen liittyvissä asioissa. Kysy lisää opintotoimistosta!

Tutustu myös terveydentilavaatimuksiin ammatillisessa koulutuksessa.

Yhteishaku

Peruskoulun jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen ja lukio-opintoihin haetaan keväisin helmi-maaliskuussa järjestettävän Yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakulomakkeella enintään viiteen eri koulutukseen. Tiedot valinnoista saat kesäkuun aikana. Huomioithan, että muutamia ammatilliseen perustutkintoon johtavia koulutuksia käynnistyy myös tammikuussa. Haku näihin tapahtuu suoraan oppilaitokseemme. Katso tästä kaikki koulutuksemme, joihin on haku parhaillaan käynnissä. Jos jäit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voit perusopetuksen päättämisen jälkeen hakea opiskelupaikkaa jatkuvassa haussamme.

Haku valmentavaan koulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haetaan yhteisessä haussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku on käynnissä vuosittain toukokuun loppupuolelta heinäkuun loppupuolelle. Yhdellä hakulomakkeella voit hakea enintään kolmeen valmistavaan koulutukseen.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on tarkoitettu ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneille, jotka eivät voi hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa. Haku tapahtuu suoraan oppilaitokseemme. Tiedot haussa olevista koulutuksista löydät nettisivuiltamme Haussa nyt -osiosta.

Oppisopimus

Oppisopimuksella voi opiskella kaikkia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Opiskelu edellyttää työpaikkaa; myös yrittäjät voivat lähteä oppisopimusopiskelijoiksi. Seurakuntaopisto on keskittynyt erityisesti humanistisen ja kasvatusalan sekä sosiaali- ja terveysalan oppisopimuskoulutuksiin, mutta teemme myös muiden alojen oppisopimuksia. Seurakuntaopiston Oppisopimuspalvelut auttaa sinua kaikissa oppisopimukseen liittyvissä asioissa. Siirry sähköisiin hakulomakkeisiin.

Ilmoittautuminen

Henkilöstö- ja täydennyskoulutuksiin sekä lyhytkursseille, seminaareihin, leireille ja tapahtumiin ilmoittaudutaan nettisivujemme kautta. Ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat löytyvät etusivun Haussa nyt! -osiosta (Muu koulutus).

Haku aikuis ja oppisopimuskoulutuksen