Hakijalle

Ammatilliseen peruskoulutuksen haetaan joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta.  Ammatillisten perustutkintojen lisäksi tarjoamme aikuisille monia ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Tiedot haussa olevista ammatillisista koulutuksista löydät sivulta Alkavat koulutukset.

Jos haet oppisopimuskoulutukseen, täytä myös oppisopimuksen taustatietolomake.

Opintotoimistomme auttaa sinua mielellään kaikissa opiskelupaikkojen hakemiseen liittyvissä asioissa. Kysy lisää opintotoimistosta!

Tutustu myös terveydentilavaatimuksiin ammatillisessa koulutuksessa.

Yhteishaku

Peruskoulun jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen ja lukio-opintoihin haetaan keväisin helmi-maaliskuussa järjestettävän Yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakulomakkeella enintään viiteen eri koulutukseen. Tiedot valinnoista saat kesäkuun aikana. Jos jäit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voit perusopetuksen päättämisen jälkeen hakea opiskelupaikkaa jatkuvassa haussamme.

Haku valmentavaan koulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haetaan yhteisessä haussa osoitteessa opintopolku.fi. Haku on käynnissä vuosittain toukokuun loppupuolelta heinäkuun loppupuolelle. Yhdellä hakulomakkeella voit hakea enintään kolmeen valmistavaan koulutukseen.

Yhteisen haun jälkeen voit hakea VALMA-koulutukseen myös jatkuvassa haussa.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on tarkoitettu ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneille, jotka eivät voi hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa. Haku tapahtuu suoraan oppilaitokseemme. Tiedot haussa olevista koulutuksista löydät sivulta Alkavat koulutukset.

Oppisopimus

Oppisopimuksella voi opiskella kaikkia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Opiskelu edellyttää työpaikkaa; myös yrittäjät voivat lähteä oppisopimusopiskelijoiksi. Seurakuntaopisto on keskittynyt erityisesti humanistisen ja kasvatusalan sekä sosiaali- ja terveysalan oppisopimuskoulutuksiin, mutta teemme myös muiden alojen oppisopimuksia. Seurakuntaopiston Oppisopimuspalvelut auttaa sinua kaikissa oppisopimukseen liittyvissä asioissa.

Ilmoittautuminen

Henkilöstö- ja täydennyskoulutuksiin sekä lyhytkursseille, seminaareihin, leireille ja tapahtumiin ilmoittaudutaan nettisivujemme kautta. Ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat löytyvät etusivun Haussa nyt! -osiosta (Muu koulutus).

Katso myös etusivun Koulutus-haulla tarjontamme henkilöstö- ja täydennyskoulutuksesta, vapaa-ajan kursseista, avoimen yliopiston opinnoinnoista ja muusta koulutustarjonnasta.

Haku aikuis ja oppisopimuskoulutuksen