Kaustisen kansanmusiikkilinja

16.8.2021 – 27.5.2022

Tule opiskelemaan yhtyesoittoa, laulua, tanssia ja käytännönläheistä teoriaa Suomen ja sen lähialueiden kansanmusiikin historiasta. Linjan opettajina toimivat Pilvi Järvelä (vastuuopettaja), Esko Järvelä, Maija Pokela sekä Arto Järvelä, jotka ovat kaikki kansainvälisesti menestyneitä ja ansioituneita pitkän linjan kansanmuusikoita. Mukana myös vierailevia opettajia. Opintoihin sisältyy runsaasti soittamista ja esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Opinnoista saat vauhtia jatko-opintoihin tai voit viettää hauskan ja kehittävän välivuoden.

Opintoihin voivat hakeutua kaikki kansanmusiikista kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintoihin ei vaadita aiempaa kansanmusiikkitaustaa eikä pidetä pääsykokeita. Suosittelemme kuitenkin hyvää oman soittimen hallintaa ja omaksumiskykyä, sillä suurin osa opetuksesta tapahtuu ryhmässä soittaen tai laulaen.

Kansanmusiikkilinja on tehokas ponnahduslauta alan jatko-opintoihin tai monipuolinen täydennyskoulutus musiikin parissa työskenteleville. Opinnoista saa todistuksen.

Opinnot koostuvat lähiopetusviikoista sekä itsenäisestä harjoittelusta. Ohjattua opiskelua on maanantaista perjantaihin 5 h/päivä.

Kustannukset: Koulutuksen hinta on 3800 € sisältäen opetuksen sekä lounaan ma-pe (kk-kustannus on noin 400 €/kk). Koulutus laskutetaan neljässä erässä. Lisäksi tulevat mahdollisista esiintymismatkoista aiheutuvat matkakulut sekä opiskeluun liittyvät materiaalikulut.

Asuminen: Opistolla on mahdollisuus majoittua opintojen ajan. Majoitus 2 henkilön huoneessa asuntolassa 50 €/viikko sisältäen aamiaisen.

Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen (Kela). Tyypillisesti olemme pystyneet avustamaan opiskelijoiden opiskelumaksuja OPH:n opintosetelillä.

Haku 18.7.2021 mennessä tästä avautuvalla sähköisellä hakulinkillä.

Lisätietoja koulutuksesta voit kysyä:

Pilvi Järvelä
, vastuuopettaja
pilvi.jarvela@gmail.com

Ole yhteydessä Pilvi Järvelään opetuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä.

Opintotoimisto
opintotoimisto.kaustinen@seurakuntaopisto.fi

Opintososiaalisiin ja muihin käytännön asioihin liittyvissä kysymyksissä,
käänny opintotoimiston puoleen.