Opiskelijakokemuksia

”AMMATINVAIHTO OLI OIKEA VALINTA”

Päätin vaihtaa ammattia aikuisiällä epävarman työllisyystilanteen vuoksi ja opiskelin Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella lähihoitajaksi. Opintojeni kautta työllistyin suoraan Vaalijalan kuntayhtymään, joka tarjoaa palveluja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Parhaillaan suoritan työni ohella Seurakuntaopistolla kehitysvamma-alan ammattitutkintoa.

Lähihoitajaopiskelijana arvostin erityisesti sitä, että Seurakuntaopiston henkilökunta kuunteli opiskelijan toiveita ja etsi niitä vastaavat harjoittelupaikat ammatillisen perustutkinnon suorittajille. Kokemukseni mukaan tällaista palvelua ei suinkaan ole tarjolla jokaisessa oppilaitoksessa.

Olen saanut tukea ja ohjausta opintoihini ammattitaitoiselta henkilökunnalta ja aikuisopiskelijana osaan arvostaa myös oppilaitoksen joustavuutta työn, opintojen ja muun elämän yhteensovittamisessa.

Suosittelen Seurakuntaopistoa lämpimästi kaikille ammatinvaihtajille sekä yhtälailla nuorille jatko-opiskelupaikaksi peruskoulun jälkeen. Itselleni ammatinvaihto oli oikea valinta, en ole katunut päätöstäni päivääkään.

Jaana Laakkonen, opiskelija, kehitysvamma-alan ammattitutkinto, Seurakuntaopiston Pieksämäen kampus