Kummi lapsen kristillisenä kasvattajana

Täydentävä koulutus, 1 op
2 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä

Jokaisella seurakunnan jäsenellä on kumminsa. Miten heidät kohdataan seurakuntalaisina? Millä tavalla seurakunta elää mukana kummiudessa eri elämänvaiheissa? Koulutuksessa etsitään erilaisia kummin ja kummilapsen välistä yhteyttä vaalivia toimintatapoja ja hyödynnetään tuoretta materiaalia kummiuden vahvistamiseen.

Aika: 4.-5.12.2018
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto
Tavoitteet:

Osallistuja tunnistaa kummin erilaisia kysymyksiä kristillisenä kasvattajana ja lapsen matkakumppanina. Hän osaa luoda kummiutta vahvistavia toimintatapoja sekä vahvistaa lapsen ja kummin välistä suhdetta monipuolisesti.

Sisältö:

Seurakunta kummin tukena kristillisessä kasvatuksessa, kristillisen kasvattajan roolit, kaste- ja ehtoolliskasvatus, kummina eri ikävaiheissa ja elämäntilanteissa, kummius aikuiskasteen yhteydessä, kummipankki, kummit seurakuntalaisina ja kummitapahtumat. Koulutuksesta saat kummiutta vahvistavaa materiaalia työsi tueksi.

Kenelle:

Lastenohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat

220 € + ateriapaketti n. 50 €, majoituspaketti n. 60 € (2 hh). Lisämaksu 1 hengen huoneesta 12 € / majoitusvuorokausi

Ilmoittautuminen päättyy: 02.11.2018 16:00

Järjestäjä: Seurakuntaopisto