Digi kuuluu kaikille / Pieksämäki syksy 2020

PIEKSÄMÄKI 22.9.2020 alkaen

Kaikille digitaitojen viidakossa kipuileville ilouutinen. Maksuton digitaitojen kurssi pyörähtää taas käytniin Seurakuntaopistolla. Kevään kurssi täyttyi hetkessä.

Toteutamme lähiopetuksen turvavälein ja hygieniasta huolehtien. Hengitystieoireisena (nuha, yskä, kurkkukipu) ei lähiopetukseen saa tulla.

Syyskuussa 2020 alkava kurssi opastaa digitaalisten palvelujen haltuunottoon tehokkaasti ja hallitusti yhdessä oppien. Syksystä helmikuuhun käydään läpi kaikki kansalaisen digitaitoihin kuuluvat osaamisalueet erilaisten laitteiden haltuunotosta sosiaaliseen mediaan, tietoturvaan, verkkoasiointiin, peleihin ja koodauksen alkeisiin asti. Ilmoittaudu mukaan – opitaan yhdessä!

Koulutus on jaettu neljään eri osa-alueeseen, moduuliin, ja niihin kaikkiin ilmoittaudutaan erikseen. Voit ilmoittautua koko koulutukseen tai vain yksittäiseen moduuliin tarpeittesi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit siis opiskella vaikka vain yhden moduulin – tai koko kurssin.

Aika: Opetus on tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17 – 19.30. Kumpanakin iltana on kolme 45 minuutin oppituntia.

Hinta: Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutukseen mahtuu mukaan 15 henkilöä/moduuli.

Opettajat: Jere Pöntinen

Paikka: Seurakuntaopisto, Huvilakatu 31

Aika: 22.9.2020 - 11.2.2021
Koulutuspaikka: Pieksämäki
Paikka: Seurakuntaopisto, Pieksämäen kampus
Sisältö:

Moduuli 1. PERUSTEET 22.9. – 15.10.2020

Perehdyttää käyttäjän digitaalisten sisältöjen ja välineiden perusasioihin ja palveluiden käyttöönottoon.

1. Erilaiset laitteet mm. tietokoneet, tabletit, puhelimet, erilaiset verkkoyhteydet
  2. Sähköposti, kansalaisten palvelut mm. Omakanta, Asiointi.fi, verkkopankki, hätätilanteet ja puhelinsovellukset
  3. Verkkolukutaito, medialukutaito, mediakriittisyys
  4. Tiedon tallentaminen, pilvipalvelut, sovellukset eli appsit ja koneelle asennettavat ohjelmat
  5. Hakukoneet ja erilaiset hakulausekkeet
  6. Verkkosisältöjen tallennus, erilaiset verkkosivut
  7. Verkkokalenterit, digitaaliset muistikirjat
  8. Oma toiminta verkossa, verkon käytöstavat

Moduuli 2. SOSIAALINEN MEDIA, KUVAT JA VIDEOT 27.10. – 19.11.2020

Sisällöissä tutustutaan ja otetaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaan haltuun erilaisia palveluja ja asetetaan palvelujen asetukset jokaiselle sopiviksi.

1. Televisio ja radio verkossa
  2. Videointi puhelimella
  3. Kuvaaminen puhelimella, kuvien siirtäminen puhelimesta
  4. Skype, WhatsApp ja Snapchat
  5. Videopuhelut, e-kirjat
  6. Facebook, YouTube (tubetus) ja podcastit
  7. Pinterest, Instagram
  8. Twitter, LinkedIn

Moduuli 3. TIETOTURVA JA ASIOINTI VERKOSSA 24.11. – 17.12.2020

Syvennytään tietoturvaan, miten mahdollistaa turvallinen asiointi verkossa eri laitteiden avulla.

1. Tietoturvan perusteet, päivitykset
  2. Virustentorjunta ja palomuuriohjelmat, ohjelmat ja selaimet
  3. Käyttäjätunnukset ja salasanat, erikoismerkit, näppäinkomennot
  4. Evästeet, verkkojalanjäljet
  5. Ostokset verkossa
  6. GDPR-tietosuoja-asetus, sosiaalisen median käyttöehdot
  7. Lapsen älypuhelimen käyttö
  8. Identiteettivarkaus, tunnuksien luvaton käyttöönotto, laite varastetaan – miten tulee toimia

Moduuli 4. TIEDON ALKUPERÄ JA OMA JULKAISUTOIMINTA  12.1. – 4.2.2021

Syvennetään tietämystä tiedon ja toimintojen alkuperästä ja verkossa toimimisesta.

1. Avoimen lähdekoodin ohjelmistot mm. OpenOffice
  2. Vapaasti käytettävät kuvat, äänet, musiikki
  3. Tekijänoikeus
  4. Creative Commons
  5. Koodauksen alkeet, ohjelmointikielet
  6. Pelien mahdollisuudet, oppimispelit, viihdepelit, strategiapelit
  7. Ajanhallinta verkossa
  8. Tiedon jakaminen, mitä tiedolle ja palveluille tapahtuu käyttäjän kuoleman jälkeen
Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tästä avautuvalla sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse opintotoimistoon, p. 040 350 9150 tai 040 351 3909.

Ilmoittautuminen päättyy: 12.01.2020 16:00