Elämänpolun risteyksessä – eläkkeelle siirtymisen kynnyksellä

Ajankohtaiskoulutus, 1 op
3 lähiopiskelupäivää

Eläkkeelle siirtyminen on mahdollisuus uuteen! Se on myös prosessi, joka usein vaatii pidempikestoista työstämistä. Koulutuksesta saa omakseen Elämänpolun risteyksessä -ohjaajan oppaan sekä valmiuksia ohjata omaa eläköitymisryhmää taustayhteisössään.

Aika: I ryhmä 9.-11.3.2018, II ryhmä 12.-14.10.2018
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto
Tavoitteet:

Osallistuja tiedostaa eläkkeelle siirtymiseen liittyviä merkittäviä kysymyksiä ja tuntee vaihtoehtoja niiden käsittelemiseen. Osallistuja ymmärtää ryhmäprosessia ja osaa toimia vertaisohjaajana muille eläkkeelle siirtyville.

Sisältö:

Eläkkeelle siirtymisen tuomat muutokset ja niiden käsittely mm. luovan muistelun menetelmää hyödyntäen. Osallistuja prosessoi elämäntilannettaan vertaistukea hyödyntäen. Eläkkeelle siirtyvien vertaisryhmän ohjaaminen.

Materiaali: Elämänpolun risteyksessä -ohjaajan opas, koulutuksessa jaettava muu materiaali.

Kenelle:

Kaikki kiinnostuneet, erityisesti 2−3 vuoden sisällä eläkkeelle siirtyvät seurakuntien ja järjestöjen työntekijät, myös vapaaehtoistehtävästä. Elämänpolun risteyksessä -pienryhmän ohjaamisesta kiinnostuneet henkilöt.

300 € + ohjelmassa mainitut ateriat n. 73 € ja majoitus 2 hh:ssa n. 120 €. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 12 € / vuorokausi

Ilmoittautuminen:

Sähköisellä lomakkeella Wilma-järjestelmän kautta
maaliskuun tilaisuuteen 9.2.2018 mennessä
lokakuun tilaisuuteen 14.9.2018 mennessä

Järjestäjä: Kirkkopalvelut ry /Seurakuntaopisto
Tiedustelut: Marjaana Kanerva, marjaana.kanerva@seurakuntaopisto.fi tai p. 0400 811897