Hankesuunnittelun perusteet 29.-30.9.2020 / Jaakkima

Ajankohtaiskoulutus, 1 op

Onko työssäsi tullut hyviä kehittämisideoita, mutta raha ja yhteistyökumppanit puuttuvat? Oletteko pohtineet hankkeen hyötyjä kehittämisessä, mutta kokemus ja osaaminen puuttuu? Tässä koulutuksessa perehdyt hankkeen erityiskysymyksiin käytännön tasolla ja opit kuinka hankeideasta työstetään hankehakemus. Koulutukseen osallistuminen mahdollistaa myös verkostoitumisen muiden hanketyöstä kiinnostuneiden kanssa. Hankeosaaminen on yhä tärkeämpää seurakunnissa ja järjestöissä, kun hankkeiden kautta kehittäminen yleistyy.

Aika: 29.-30.9.2020
Koulutuspaikka: Jaakkima (Ruokolahti)
Paikka: Seurakuntaopisto, Jaakkiman kampus Ruokolahdella
Tavoitteet:

Osallistuja tuntee hankkeisiin liittyvät käsitteet ja tutustuu erilaisiin rahoitusmahdollisuuksiin. Osallistuja tunnistaa omien hankehakemuksiensa tekemiseen ja suunnitteluun liittyviä olennaisia tekijöitä.

Sisältö:

Hankesuunnittelun perusteet ja käsitteet, ideointi ja tarveharkinta, tavoiteltava muutos-/kehitystavoite, tavoiteltavat tulokset ja vaikutukset. Projektin ohjaaminen, tärkeimmät työkalut valmisteluprosessissa. Hankesuunnitelman laatiminen, erilaiset rahoituskanavat, kriteerit ja hakuprosessit. Koulutuksessa työskennellään työpajoissa, joissa valmistellaan osallistujien hankkeita (3-5 työpajaa). Tukena prosessin sparraus ja arviointi. Hankkeen tulosten juurruttaminen ja levittäminen.

Kouluttaja: Seppo Sulkko, Mari Tuomainen, Juha Välilä, Helena Markkanen
Kenelle:

Diakonit ja diakonissat, johtamis- ja esimiestehtävissä toimivat, lähetyssihteerit ja kv. työn ohjaajat, nuorisotyönohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat

Ohjelma:

Muutokset ohjelmassa mahdollisia

TIISTAI 29.9.2020

11.00 Lounas
12.00 Kurssin aloitus
Mikä on hanke?
Hankesuunnittelun perusaskeleet ja käsitteet
* idea ja tarve
* päätavoitteet ja osatavoitteet
* tavoiteltava muutos / kehitystavoite
* tavoiteltavat tulokset ja vaikutukset
* toiminta ja toiminnot
* tärkeimmät aputyökalut valmisteluprosessissa
* pyydä apua, jos et pääse prosessissa eteenpäin…
* … ja kun pääset “maaliin”, niin etsi vielä sparraaja
14.30 Päiväkahvi
15.00 Hankesuunnitelman laatiminen (ideasta hakemukseen)
* erilaiset rahoituskanavat, kriteerit ja hakuprosessit
* hankevalmistelua työpajoina
* tarve – tavoitteet – toiminta – tulokset
* juurruttaminen ja levittäminen
17.00 Päivällinen

KESKIVIIKKO 30.9.2020

7.30 Aamupala
8.30 Työpajatyöskentely jatkuu
11.00 Lounas
12.00 Työpajoissa työstettyjen hankehakemusten
arviointi ja sparraus
Kurssin päätös ja palaute
14.00 Päiväkahvi

Tulosta ohjelma

120 €. Täysihoito 70€/2hh ja 85€/1hh. Majoitus 1 yö 25€/2hh ja 40€/1hh (ei sisällä aamu- ja iltapalaa). Ateriat 30 € (ei sisällä aamu- ja iltapalaa) ja 45 € (sis. aamu- ja iltapalan).

Ilmoittautuminen päättyy: 28.08.2020 16:00

Järjestäjä: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto