Hygieniapassikoulutus kevät 2020 / Lapua

Hygieniapassista on hyötyä kesä- ja sesonkityön hakijalle!

Koulutuksen tavoitteena on oppia hygieniaosaamisen perusasiat sekä valmentaa hygieniaosaamistestiin.

Elintarvikehygienian perusasiat on hallittava, kun työskentelee elintarvikealalla tai elintarvikkeiden parissa. Hygieniapassin tarkoituksena on osoittaa, että ruokaa osataan käsitellä turvallisesti. Suomalaisen elintarvikealan hygieniapassin tarkoituksena on edistää elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, kun hän

• käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita
  • työskentelee elintarvikehuoneistossa
    Hygieniapassi tarvitaan työskennellessä mm: kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiöllä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, elintarviketehtaassa ja päiväkodissa. Monissa isoissa elintarvikeyrityksissä vaaditaan hygieniapassi myös esimerkiksi korjaajilta ja läheteiltä.
    Hygieniapassia tarvitaan myös monissa vapaa-ajan harrastuksissa, kun järjestät kahvituksia ja tarjoiluja.

Hygieniapassin saa suorittamalla hygieniapassitestin hyväksytysti.

Koulutuksen hinta 45 €. Sisältää: koulutuksen, hygieniaosaamistestin, perjantaina kahvin ja suolaisen välipalan ja lauantaina lounaan.

Hygieniapassitestiin voi osallistua myös ilman valmentavaa koulutusta. Osallistumalla vain hygieniapassitestiin hinta on 25 €.

Kouluttaja: Hilkka Tuominiemi

Ohjelma:

Pe 3.4.2020

Koulutusta klo 16.00-19.15

La 4.4.2020

Koulutusta klo 9.00-15.00

La klo 13.30-14.15 Hyginiapassitesti.

14.15-15.00 Testin palautus

Hygieniapassitestiin mukaan kuvallinen virallinen henkilötodistus!

Vastausaikaa normaalissa hygieniapassitestissä on 45 minuuttia. Testitilaisuudesta saa poistua aikaisintaan 20 minuutin jälkeen testin alkamisesta.

Hygieniapassitesti koostuu 40:stä oikein/väärin väittämästä, joista 34 tulee olla oikein testin läpäisemiseksi.

Alla linkkejä hygieniapasstitestiin liittyen

Mallitesti ja vastaukset

Hygieniapassitesti asiaa

Hygieniapassi asiaa selkosuomeksi