Kasteesta kasvun polulle 23.-25.3.2020

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta

Mitä kaste merkitsee lapselle, perheelle, kummeille ja isovanhemmille? Millaisen tien alku kaste on ja miten se liittyy tavalliseen arkeen? Kasteesta alkavan kasvun polun suunnitelmallinen vahvistaminen tukee sekä yhteyttä seurakuntaan että lapsen hyvää kasvua. Millaisen polun alkuun sinun seurakunnassasi kuljetaan kastetun kanssa? Rikas kasvun polku sisältää jännittäviä mutkia, iloisia yllätyksiä ja hauskoja uudelleenkohtaamisia.

Aika: 23.-25.3.2020
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja osaa rakentaa luottamusta ja toivoa tukevaa vuorovaikutusta perheiden kanssa. Hän tuntee kasteelle annettavia merkityksiä lapsen ja vanhemman elämäntilanteissa sekä osaa hyödyntää kasvun polku -ajattelua seurakuntayhteyden vahvistamisessa.

Sisältö:

Koulutuksen sisältöinä: kummius, viestintä ja vanhempien tavoittaminen, kasteelle annettavat merkitykset, seurakunta yhteisönä, vanhemmuuden herkkyyskaudet, ajankohtaiset kastehankkeet ja -materiaalit, seurakuntayhteyden ylläpitäminen, kasteen polun kosketuspinnat kasteesta konfirmaatioon, lapsen ja perheen jumalanpalveluselämä.

Kenelle:

Papit, lastenohjaajat, nuorisotyönohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat

240 €. Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 124 € / 2 hh tai 154 € / 1 hh. Ateriapaketti 63 €.

Ilmoittautuminen päättyy: 21.02.2020 16:00

Järjestäjät: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry
Tiedustelut: Satu Reinikainen, satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 701 9713 tai Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi, p. 050 585 1071