Kasteesta kirkkopolulle

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta

Mitä kaste merkitsee lapselle, perheelle, kummeille ja isovanhemmille? Millaisen tien alku kaste on ja miten se liittyy tavalliseen arkeen? Kasteesta alkavan kirkkopolun suunnitelmallinen vahvistaminen tukee sekä yhteyttä seurakuntaan että lapsen hyvää kasvua. Millaisen polun alkuun sinun seurakunnassasi kuljetaan kastetun kanssa? Rikas kirkkopolku sisältää jännittäviä mutkia, iloisia yllätyksiä ja hauskoja uudelleen kohtaamisia.

Aika: 21.-23.1.2019
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja osaa rakentaa luottamusta ja toivoa tukevaa vuorovaikutusta perheiden kanssa. Hän tuntee kasteelle annettavia merkityksiä lapsen ja vanhemman elämäntilanteissa sekä osaa hyödyntää kirkkopolku-ajattelua seurakuntayhteyden vahvistamisessa.

Sisältö:

Kummius, viestintä ja vanhempien tavoittaminen, kasteelle annettavat merkitykset, seurakunta yhteisönä, vanhemmuuden herkkyyskaudet, ajankohtaiset kastehankkeet ja -materiaalit, seurakuntayhteyden ylläpitäminen, “vauvan vuosikatsastus”, kirkkopolun kosketuspinnat kasvun kaarella, lapsen ja perheen jumalanpalveluselämä.

Kenelle:

Lastenohjaajat, papit, varhaiskasvatuksen ohjaajat

240 € + ateriapaketti n. 75 € ja majoituspaketti n. 120 € (2 hh). Lisämaksu 1 hengen huoneesta on 12 € / majoitusvuorokausi.

Ilmoittautuminen päättyy: 17.12.2018 16:00

Järjestäjät: Seurakuntaopisto ja Nuori Kirkko ry.
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi