Kuormittavat elämäntilanteet perheessä – seurakunnan perhetoiminnan tuen mahdollisuudet 10.-12.2.2020

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää

Miten seurakunta kohtaa perheitä kuormittavissa elämäntilanteissa? Millaisia valmiuksia tulisi olla nopeaan auttamiseen? Miten perhetoiminnan ja diakoniatyön välistä yhteistyötä voi vahvistaa? Tule pohtimaan seurakunnan perhetoiminnan mahdollisuuksia kulkea perheen rinnalla heidän erityisissä elämäntilanteissa.

Aika: 10.-12.2.2020
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja ymmärtää erilaisissa elämäntilanteissa olevien, tukea tarvitsevien perheiden tarpeita ja osaa tarjota heille apua erityisissä ja kuormittavissa elämäntilanteissa. Hän osaa ohjata perhettä eteenpäin kunnan perus- ja erityispalveluihin.

Sisältö:

Ennaltaehkäisevä perhetoiminta, kasvatuksen ja diakonian välisen yhteistyön vahvistaminen, perheiden hyvinvoinnin tukeminen kuormittavissa elämäntilanteissa, perheen voimavarojen vahvistaminen

Kenelle:

Lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, papit

240 €. Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 124 € / 2 hh tai 154 € / 1 hh. Ateriapaketti 63 €

Ilmoittautuminen päättyy: 10.01.2020 16:00

Järjestäjät: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi, p. 040 703 3356 tai Johanna Heikkinen, johanna.heikkinen@nuorikirkko.fi, p. 050 525 0349