Lapsen ja perheen luontosuhteen vahvistaminen varhaiskasvatuksessa 1.–3.9.2021

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta

Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja vanhemmat pohtivat? Miten hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Miten digitaaliset sovellukset rikastuttavat luonnossa liikkumista? Koulutuksessa tutustutaan tapoihin vahvistaa luontosuhdetta ja käsitellä ympäristövastuun kysymyksiä. Koulutuksessa on mukana asiantuntija WWF:stä.

Aika: 1.–3.9.2021
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja tunnistaa omaan työhönsä sekä lasten ja perheiden arkeen liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä sekä osaa hyödyntää erilaisia luontosuhdetta vahvistavia toimintatapoja työssään.

Sisältö:

– luonnossa liikkuminen ja lähiluonto oppimisympäristönä
– luonto osana lapsen ja perheen hengellisyyttä, luontosuhdetta vahvistavat raamatunkertomukset
– toiminnallisia työskentelyjä kestävän kehityksen teemoista (esim. liikkuminen, valokuvaus ja seikkailu)
– luontopolut lisätyn todellisuuden avulla

Kenelle:

Lastenohjaajat, papit ja varhaiskasvatuksen ohjaajat

240 €. Ateriapaketti 35 €, majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 122 €/2 hh tai 152 €/1 hh

Ilmoittautuminen päättyy: 15.06.2020 16:00

Järjestäjä: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, p. 040 703 3356, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja
Satu Reinikainen, p. 040 701 9713, satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi