Lapsen ja perheen luontosuhteen vahvistaminen 13.-15.5.2020

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta

Mietitkö työssäsi, miten vahvistaa lapsen ja perheen luontosuhdetta? Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja vanhemmat pohtivat? Miten hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Mitä Raamattu kertoo ihmisestä ja luonnosta?
Koulutuksessa ideoidaan erilaisia tapoja, joiden avulla lasten ja perheiden luontosuhde vahvistuu ja vanhemmat löytävät tapoja käsitellä ympäristövastuun ja kestävän kehityksen kysymyksiä lapsen kanssa.

Aika: 13.-15.5.2020
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja tunnistaa omaan työhönsä ja lasten ja perheiden arkeen liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä. Hän osaa hyödyntää erilaisia luontosuhdetta vahvistavia toimintatapoja omassa työssään.

Sisältö:

Luonnossa liikkuminen ja lähiluonto oppimisympäristönä, luonto osana lapsen ja perheen hengellisyyttä, luontosuhdetta vahvistavat raamatunkertomukset, toiminnallisia työskentelyitä kestävän kehityksen teemoista (esim. liikkuminen, valokuvaus ja seikkailu). Koulutuksessa on mukana asiantuntija WWF:stä.

Kenelle:

Lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, papit

240 €. Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 124 € / 2 hh tai 154 € / 1 hh. Ateriapaketti 63 €.

Ilmoittautuminen päättyy: 13.04.2020 16:00

Järjestäjä: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto
Tiedustelut: Satu Reinikainen, satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi tai Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi