Lasten ja perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset 16.-18.9.2020

Täydentävä koulutus, 1,5 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta

Millainen on hartaus tai jumalanpalvelus, jossa lapsi viihtyy ja perheen on hyvä olla? Miten kokonaisvaltaisuus mahdollistaa lasten tarpeiden ja perheiden elämäntilanteiden huomioimisen jumalanpalveluselämän kokonaisuudessa? Yhdessä toteutettu jumalanpalveluselämä kaikkia aisteja käyttäen on tärkeä osa koulutusta.

Aika: 16.-18.9.2020
Koulutuspaikka: Jaakkima (Ruokolahti)
Paikka: Seurakuntaopisto, Jaakkiman kampus
Tavoitteet:

Osallistuja osaa luoda hartaus- ja jumalanpalveluselämään liittyviä kokonaisuuksia yhdessä lasten ja perheiden kanssa sekä toteuttaa ehtoolliskasvatusta niitä. Hän ymmärtää jumalanpalveluselämän kokonaisuuden osana seurakunnan perustyötä.

Sisältö:

Koulutuksen sisältöjä ovat: kokonaisvaltaisen jumalanpalveluselämän suunnittelu ja toteutus yhdessä lasten ja perheiden kanssa, lasten ja perheiden huomioiminen seurakunnan jumalanpalveluselämän kokonaisuudessa, ehtoolliskasvatus osana varhaiskasvatusta ja perhetoimintaa, kokemuksia muskarikirkosta.

Kenelle:

Lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, papit, kanttorit

240 €. Majoitus 2 yötä 44 €/2hh, 80 €/1hh (ei sisällä aamu- ja iltapalaa). Ateriat 50 € (ei sis. aamu- ja iltapalaa). 82 € (sis. aamu- ja iltapalan).

Ilmoittautuminen:

Sähköisellä lomakkeella Wilma-järjestelmän kautta

Ilmoittautuminen päättyy: 14.08.2020 16:00

Järjestäjät: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi, p. 040 703 3356 tai Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi, p. 050 585 1071