Lasten ja perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset

Täydentävä koulutus, 2 op
3 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta

Tutkimme hartauksia ja jumalanpalveluksia lapsen ja perheen näkökulmasta kokonaisvaltaisesti aistit, elämäntilanteen, jumalanpalveluselämän kokonaisuuden ja lapsen tarpeet huomioiden. Toteutamme yhdessä konkreettisia hartauksia ja liitymme jumalanpalveluselämän ketjuun.

Aika: 6.-8.3.2018
Koulutuspaikka: Lapua
Paikka: Seurakuntaopisto
Tavoitteet:

Osallistuja osaa luoda hartaus- ja jumalanpalveluselämään liittyviä kokonaisuuksia sekä toteuttaa ehtoolliskasvatusta yhdessä lasten ja perheiden kanssa. Hän ymmärtää jumalanpalveluselämän kokonaisuuden osana seurakunnan perustyötä.

Sisältö:

Kokonaisvaltaisten hartaushetkien valmistelu ja suunnittelu yhdessä lasten ja perheiden kanssa; kristillisen kasvatuksen perusteet; yhteyden vahvistaminen koko seurakunnan jumalanpalveluselämän ja varhaiskasvatuksen ja perhetyön jumalanpalveluselämän välillä; ehtoolliskasvatus osana varhaiskasvatusta ja perhetoimintaa; kokemuksia muskarikirkosta

Kenelle:

Lastenohjaajat, perhekerhojen ohjaajat, lapsityön- ohjaajat, papit, kanttorit

240 € + ateriapaketti noin 40 €, majoituspaketti noin 90 € (2 hh sis. aamu- ja iltapalan)

Ilmoittautuminen päättyy: 06.02.2018 16:00

Järjestäjät: Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja Mari Torri-Tuominen, mari.torri-tuominen@nuorikirkko.fi