Maisemamaalausviikko 2. – 6.8.2021 / Järvenpää

Lähde nauttimaan mukavasta kesäviikosta maisemamaalausta opiskellen! Viikko järjestetään kultakauden taiteilijoiden jalanjäljissä Tuusulanjärven kauniissa rantamaisemissa. Opettajana Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksella pidettävällä maisemamaalausviikolla on kuvataiteilija Katri Niemi.

Kurssi on tarkoitettu kaikille maisemamaalauksesta kiinnostuneille vasta-alkajista maalausta jo pidempään harrastaneille. Välineinä ovat harrastajan oman mielenkiinnon mukaan öljy-, akryyli-, akvarelli- tai pastellivärit. Viikon mittaan maalauskohteiksi valitaan Tuusulanjärven upeita, vaihtelevia maisemia. Samassa ympäristössä ovat asuneet ja maalanneet  useat Suomen kultakauden taiteilijat Pekka Halosesta Venny Soldan-Brofieldiin.

Kurssin keskeinen painotus on väreissä, henkilökohtaisessa toteutustavassa sekä ohjauksessa. Sisältönä on maiseman valot, varjot, tila, rytmi, sommittelu ja värit. Kurssin aikana opit kehittämään havaintoasi ja ympäristön vaikutuksia kuvalliseen esittämiseen ja kehittämään omaa taiteellista ilmaisuasi.

Kuhunkin päivään on sisällytetty myös tutustumista kultakauden taiteilijoihin ja taidehistoriaan. Yhtenä päivänä tehdään tutustumiskäynti taiteilijakoti Suvirantaan, joka oli taiteilija Eero Järnefeltin koti.

Kurssipäivinä maalausta on kello 10 – 15. Opetustunteja kertyy yhteensä 25.

Kurssin hinta: 97 € sisältäen lounaat sekä vierailun taiteilijakoti Suvirantaan. Omat välineet mukaan.

Tiedustelut: kurssin sisällöstä voi kysyä suoraan opettaja Katri Niemeltä: katri@katriniemi.fi, p. 044 387 2295

Tarjoamme myös mahdollisuutta majoitukseen.

Aika: 2.-6.8.2021
Koulutuspaikka: Järvenpää