MOD – Taitoja moninaisuuden kohtaamiseen 26.-27.3.2020

Täydentävä koulutus, 1 op
2 lähiopiskelupäivää, orientoiva tehtävä

Moninaisuuden kysymykset ovat entistä ajankohtaisempia myös seurakunnissa. MOD (Moninaisuus – Oivallus – Dialogi) -koulutus on uudistunut ja vastaa entistäkin paremmin ajankohtaisiin yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden kysymyksiin. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo, ihmisoikeudet, polarisaatio, vihapuhe. Kohtaatko näitä teemoja omassa työssäsi? Koulutuksessa tutkitaan omaa identiteettiä, ennakkoluulojen syntymistä ja perehdytään syrjinnän ja rasismin muotoihin sekä yhteiskunnan valtarakenteisiin. Koulutuksessa etsitään vaikuttamisen keinoja ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja moninaisuutta kunnioittavan vuorovaikutuksen edistämiseksi.

Aika: 26.-27.3.2020
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja tunnistaa maailmankuvan, identiteetin ja kulttuurin merkityksiä ja vaikutuksia omassa ajattelussaan ja toiminnassaan. Osallistuja ymmärtää ihmisoikeuksien perusperiaatteet ja tunnistaa syrjintään vaikuttavia tekijöitä.

Sisältö:

mm. kriittinen itsetutkistelu, rasismin syntymisen taustatekijät ja syrjinnän vaikutus yhteisöille, ME-NE jaottelu ja ristiriitojen tunnistaminen ja niihin vaikuttaminen erilaisissa ryhmissä sekä aidon osallisuuden tukeminen

MOD-koulutuksen sisällöt ja materiaali on uudistettu. Osallistuja saa käyttöönsä uuden MOD -materiaalin.

Kenelle:

Papit, nuorisotyönohjaajat, diakonit ja diakonissat, lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat, lähetyssihteerit ja kv. ohjaajat

180 €. Majoituspaketti (sis. aamu- ja iltapalan) 62 € (2 hh) tai 82 € (1 hh). Ateriapaketti 40 € .

Ilmoittautuminen päättyy: 26.02.2020 16:00

Järjestäjä: Seurakuntaopisto/Agricola-opintokeskus
Tiedustelut: Anna-Leena Klemetti-Falenius, p. 040 832 2467, anna-leena.klemetti-falenius@seurakuntaopisto.fi

www.mod-koulutus.fi