Parasta Minussa

Mikä on se piirre, mikä erottaa minut muista? Kuinka kerron itsestäni kiinnostavasti?

Kurssilla katsotaan aluksi Anne Välinoron lyhytelokuva ”Karvan verran”, jossa 86-vuotias nainen tarkastelee itseään poikkeuksellisen kiharien hiustensa kautta. Onko tappurapää hänelle riesa vai voimavara? Miten pitkälle minäkuvaamme vaikuttaa ulkoinen eheys? Mitä häpeämme ja mistä olemme salaa ylpeitä? Elokuvassa naiset kolmessa polvessa pohtivat suhdettaan hiuksiinsa ja muihinkin karvoihin.

Aika: 27.-28.4.2019
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpääntie 640, 04400 Järvenpää
Sisältö:

Elokuvan herättämin ajatuksin jatketaan draamaharjoitteisiin, joilla tuetaan tarinankerrontaa, tuodaan kuuluville omia vahvuuksia ja kätkettyjä piirteitä. Ääni- ja liikeimprovisaatioilla unohdetaan virallinen minä ja päästään leikin kautta asiaan.
Toisena (ja kolmantena?) kurssipäivänä aletaan valmistella omia, muutaman minuutin esityksiä ja puheenvuoroja. Esityksen voi tehdä myös parin kanssa. Käsikirjoitusluonnoksia työstetään yhdessä ja opettaja videoi haluttaessa harjoituksia ja esitykset.

Kurssi soveltuu erinomaisesti vapaaehtoistyötä tekeville ikäihmisille ja viriketoimintaa järjestäville ohjaajille, jotka itseään säästämättä jakavat energiaansa. Kurssi sopii myös kaikille ikäihmisten omaisille, omaishoitajille ja heidän puolisoilleen sekä läheisille, jotka haluavat löytää yli sukupolven käydyistä keskusteluista tarinan ja aiheita esitykseen – samoin vaikkapa ikääntyneelle äidille ja hänen tyttärelleen yhdessä käytäväksi.

Kurssilaisten toivotaan tuovan mukanaan yhden itselleen tärkeä esineen.

Opettaja: Kurssin opettaja Anne Välinoro on työskennellyt reilut parikymmentä vuotta kulttuuritoimittajana ja teatterikriitikkona Aamulehdessä Tampereella. ”Karvan verran” on hänen ensimmäinen elokuvansa.  Toimittajan työn ohessa hän on käsikirjoittanut, sovittanut ja ohjannut esityksiä ammattiteattereihin. Välinoron kirjoittama teos ”Mikä rooli – näyttelijä Tampereelta” (2013) on osana kurssimateriaalia.

Ohjelma:
La 27.4.2019
klo 10.00 -12.15 Elokuvan katsominen ja keskustelua. Draama- ja improvisointiharjoituksia. Omien erityispiirteiden kartoittaminen ja käsikirjoitusten luonnostelu. Esitysten harjoittelua aletaan käsikirjoitusten valmistuttua. Harjoitusten videointia.
Ruokailu yhdessä tehden
klo 14.00-17.00 Omien esitysten työstäminen jatkuu

Su 28.4.2019
klo 10-12.15 Oman minimonologin esittäminen. Opettaja videoi esityksen haluttaessa. Esitysten purku ja palaute. Kuinka jatkaisin tästä eteenpäin?

Hinta: 100 euroa / henkilö

Ruokailu:
Ruokailu järjestetään yhdessä ja yhdessä tehden. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaudutaan la ja su ruokailuun. Kahden päivän ruokailun hinta 12.50 € sisältäen lauantaina ja sunnuntaina keittolounaan sekä kahvit.

Majoitus:
Majoitus 50€/ yö 1 hlö/huone. 45€/yö 2 hlö/huone. Ei sisällä aamu- eikä iltapalaa.

Ilmoittautuminen päättyy: 29.03.2019 16:00