Perheiden hartaudet ja jumalanpalvelukset

Täydentävä koulutus, 2 op

Opimme toisiltamme: teemme konkreettisia hartauksia ja liitymme jumalanpalveluselämän ketjuun.

Aika: 15.-17.11.2017
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpää
Tavoitteet:

Osallistuja osaa toteuttaa yhdessä lasten ja perheiden kanssa hartauksia ja jumalanpalveluksia. Hän ymmärtää hartauselämän osana jumalanpalveluselämän kokonaisuutta ja seurakunnan perustyötä. Osallistuja tuntee tapoja toteuttaa ehtoolliskasvatusta monipuolisesti.

Sisältö:

Hartauksien ja rukoushetkien valmistelu ja suunnittelu lapsen tarpeiden näkökulmasta, yhteyden vahvistaminen koko seurakunnan jumalanpalveluselämän ja varhaiskasvatuksen ja perhetyön jumalanpalveluselämän välillä, ehtoolliskasvatus osana varhaiskasvatusta ja perhetyötä, kokemuksia kokonaisvaltaisesta hartauselämästä ja muskarikirkosta. Koulutukseen kuuluu orientoiva tehtävä ja kirjallisuutta.

Kenelle:

Kanttorit, varhaiskasvatuksen työntekijät, perhetyöntekijät

230 euroa + ateriapaketti ja majoitus

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen päättyy: 15.10.2017 16:00

Toteuttajat: Agricola/Seurakuntaopisto ja Nuori kirkko ry.
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, SO ja Mari Torri-Tuominen, Nuori kirkko ry.