Pienten lasten kiusaamisen ehkäisy (PIKE)

Pienetkin lapset kiusaavat. Kiusaajan ja kiusatun roolit muodostuvat jo varhaislapsuudessa. Miten havaita, havainnoida ja puuttua? Miten katkaista kiusaaminen heti?

Koulutuksen pohjana on ajankohtaista tietoa (mm. Laura Revon väitös ja Kiva koulu -hanke sovellettuna). Materiaalina on uusi lasten kuvakirja aiheesta, ohjaajan materiaali sekä vanhemmille suunnattu tukipaketti. Koulutus antaa sekä seurakunnan että yhteiskunnan varhaiskasvattajalle valmiuksia tunnistaa ja ehkäistä kiusaamista lapsiryhmässä. Koulutus sisältää ennakkotehtävän.

Koulutuksen laajuus 0,5 op

Aika: 15.9. ja 16.9.2017
Koulutuspaikka: Lapua
Paikka: Seurakuntaopisto, Lapuan kristillisen opiston kampus
Kouluttaja: Tiina Haapsalo, Nuori kirkko ry
Kenelle:

Lastenohjaajat, lapsityönohjaajat, lapsityön teologit ja varhaiskasvatuksen työntekijät

140 € (sis. opetus, tulokahvit, lounaat ja päiväkahvit) majoitus: + 45€ /yö (2 hlön huoneessa, täysihoito

Ilmoittautuminen päättyy: 25.08.2017 16:00

Puhelimitse p. (06) 433 9200 tai sähköpostilla: opintotoimisto.lapua@seurakuntaopisto.fi

Peruutusehdot: Kurssille osallistumisen voi perua maksutta 25.8.2017 mennessä, sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50% kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.