Pilvipedagogiikkaa rippikouluun 27.4. ja 26.9.2017

Koulutuspaikka: Lapua
Paikka: Seurakuntaopisto, Lapuan kristillinen opisto
Sisältö:

Rippikoulussa voidaan hyödyntää monia netin ilmaisia ja helppokäyttöisiä järjestelmiä ja alustoja yhteisen ajattelun näkyväksi tekemiseen . Nuoret pääsevät osallistumaan omien älypuhelintensa kautta tavalla, joka vahvistaa yhteisöllisyyttä, syventää oppimista ja innostaa osallistumaan.

Pilvipedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksessa työntekijä saa oman kokemuksen sekä pilvipalvelujen käyttämisestä osallistujana että oppimiskokonaisuuksien rakentamisesta ohjaajana. Ennen koulutusta tutustutaan nuorten verkkokulttuureihin. Kevään lähipäivässä pureudutaan mielekkääseen oppimiseen ja opitaan palvelujen käyttämistä sekä tunnistetaan sähköisiä sääntöjä. Kesän aikana kokeillaan omissa rippikouluissa uusia ideoita ja raportoidaan niistä ryhmän yhteisessä blogissa.  Syksyn lähipäivässä syvennetään opittua ja pohditaan pilvipalveluita seurakuntayhteyden tukena.

Koulutuksen lähtökohtana on vahvistaa kaikkien rippikoulua ohjaavien työntekijöiden osaamista pilvipalveluiden hyödyntämisessä rippikouluopetuksen välineenä. Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta pilvipalveluiden käytöstä opetuksessa. Koulutukseen tullessaan osallistujan tulee hallita nettiselaimen peruskäyttö mobiililaitteella (älypuhelin tai tablettitietokone) ja tietokoneella. Osallistuja tarvitsee mukaansa mobiililaitteen. Kannettava tietokone olisi hyvä olla mukana vähintään joka toisella osallistujalla.

Kouluttaja: Nuori kirkko ry:n kouluttajat
Kenelle:

Nuorisotyönohjaajat, papit, kanttorit, diakoniatyöntekijät ja varhaiskasvatuksen työntekijät

265 euroa sisältäen opetuksen, tulokahvit, lounaat ja päiväkahvit, majoitus 45 euroa (2h huoneessa ja täysihoito)