Puhallinmusiikkiviikko 4. – 10.7.2020 / Järvenpää

Tervetuloa Puhallinmusiikkiviikolle 2020!

Sivu on vielä valmisteilla ja se täydentyy.

Tarjoamme viihtyisät tilat kauniissa, vehmaassa puistoympäristössä Tuusulanjärven rannalla, Sibeliuksen Ainolan naapurissa. Tervetuloa mukaan!

Puhallinviikko on kansanopistokoulutus (”musiikkileiri”) kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille. Viikon aikana Seurakuntaopiston luonnonkaunis kampus soi puhaltimien voimalla Järvenpäässä Tuusulanjärven rannalla. Kampukselle on hyvät kulkuyhteydet mm. paikallisjunalla Helsingistä.

Pääinsturmentissa kurssin hintaan kuuluu 30 minuutin yksilöopetus seuraavissa instrumenteissa: huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, saksofoni, käyrätorvi, pasuuna, eufonium, tuuba ja lyömäsoittimet. Voit valita pääaineeksi myös GarageBandin.

Kakkossoittimen hinnalla voit valita myös 60 minuutin soittotunnin omassa pääinstrumentissa.

Jos et vielä tiedä, mitä soitinta haluaisit soittaa, on kurssilla mahdollisuus osallistua musiikin luovan tuottamisen työpajaan, Satumaiset orkesteriin ja tutustua ohjatusti eri soittimiin.

Puhallinmusiikkiviikon taiteellisena johtajana toimii Sirpa Berg. Järvenpään Puhallus, Menevät ja Satumaiset ovat leirin orkesterit, joita johtavat Okko Kivikataja, Ismo Vänskä, Keijo Säikkä ja Jenni Hiipakka. Kaikki orkesterit harjoittelevat kaksi kertaa päivässä.

Kurssi järjestetään Suomen Puhallinorkesteriliiton ja Seurakuntaopiston yhteistyönä.

Omien soittotuntien, orkesterisoiton, kamarimusiikin ja konserttien lisäksi kurssin ohjelmassa on kolme erilaista työpajaa:
• Improillen- luovan musiikin tuottamisen työpaja
• Live-elektroniikka
• Rytmiikka

Seurakuntaopistolta löytyy myös urheilukenttä ja ympäröivä luonto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia vaikkapa lenkkeilyyn. Joka ilta alkaen klo 20 Ameriikanhallissa OPEN STAGE – kaikille leiriläisille avoin estradi toteuttaa omia esityksiä. Sauna lämpenee joka ilta sekä päärakennuksessa että Tuusulanjärven rannalla, jossa on myös uintimahdollisuus valvotusti.

Opettajat

Okko Kivikataja, klarinetisti Helsingin konservatoriosta, Järvenpään Puhalluksen kapellimestari

Ismo Vänskä, on Imatralla työskentelevä trumpetisti ja Menevät-orkesterin kapellimestari

Keijo Säikkä, Vantaan musiikkiopiston huilunsoitonopettaja, jonka tunneilla oppiminen ja soiton riemu yhdistyvät yksilö- ja ryhmäopetuksessa.

Anna-Kaisa Pippuri, opettaa oboensoittoa Vantaan ja Kirkkonummen musiikkiopistoissa sekä musiikkiopisto Juvenaliassa

Kaisa Koivula, opettaa klarinetinsoittoa kolmessa eri opistossa Helsingissä ja Espoossa luovilla ja monipuolisilla työtavoilla

Eija Särkimäki, klarinetisti Vantaan musiikkiopistosta, opettaa kurssilla luovaa musiikin tuottamista, soitinvalmennusta ja ohjaa puupuhallinyhtyeitä

Marika Toivonen, opettaa fagotinsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja musiikkikoulussa sekä Käpylän musiikkiopistossa, Raaseporin kulttuuriopiston musiikkiopistossa ja Musikinstitutet Kungsvägenissä

Nanna Ikonen, Amsterdamissa live-elektroniikkaan ja rytmiikkaan erikoistunut saksofonisti ja musiikkipedagogi Helsingistä.

Jenni Hiipakka, käyrätorvensoitonopettaja Hämeenlinnan Sibelius-opistossa sekä Lahden musiikkiopistossa

Teemu Salmi, pasuunataituri ja orkesterinjohtaja Vantaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio GarageBand-spesialisti

Aleksi Saraskari, matalien vaskien lehtori Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, mielellään yli genrerajojen loikkiva tuubisti

AVOIN lyömäsoitinopettaja

Jenni Kupari-Soidinmäki, pianisti ja pianopedagogi Jyväskylästä

Improillen – luovan musiikin tuottamisen työpaja

Opetuksen tavoitteena on ohjata oppilasta tuottamaan omia musiikillisia ideoita yhdessä soittaen, laulaen, liikkuen, leikkien ja kuunnellen. Aloitamme yksinkertaisilla perusharjoituksilla ilman soittimia ja edetään avoimella asenteella turvallisessa ympäristössä kohti omaa ilmaisua myös soittamalla. Apuna käytetään myös kuvia ja tarinoita.

Rytmiikkapaja
Kurssilla harjoiteltaisiin rytminkäsittelyn perustekniikoita ja vähän polyrytmiikkaa

Live-elektroniikan työpaja
Mahdollisuus kokeilla äänen käsittelyä mm. voimakkuus, filtteröinti, panorointi, kaiku/tilan tuntu, live prosessointi.

OSANOTTOMAKSUT €

Peruste