Puhallinmusiikkiviikko Järvenpäässä 2019

8. – 14.7.2019

Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksen runsaaseen musiikkikoulutustarjontaan saadaan kesäksi 2019 uutuutena Puhallinmusiikkiviikko. Tarjoamme viihtyisät tilat kauniissa, vehmaassa puistoympäristössä Tuusulanjärven rannalla, Sibeliuksen Ainolan naapurissa. Tervetuloa mukaan!

Puhallinviikko on uusi kansanopistokoulutus (”musiikkileiri”) kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille. Viikon aikana Seurakuntaopiston luonnonkaunis kampus soi puhaltimien voimalla Järvenpäässä Tuusulanjärven rannalla. Kampukselle on hyvät kulkuyhteydet mm. paikallisjunalla Helsingistä.

Soitinvalikoima kurssilla on huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, saksofoni, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba ja lyömäsoittimet. Puhallinmusiikkiviikon taiteellisena johtajana toimii Sirpa Berg. Opettajina ovat kokeneet ammattilaiset. Kurssilaisista muodostetaan orkesterit, joita johtavat Okko Kivikataja ja Helena Sinisalo. Kaikkein nuorimpien leiriläisten orkesteria ohjaa opettajien tiimi.

Omien soittotuntien, orkesterisoiton ja kamarimusiikin lisäksi kurssin ohjelmassa on kolme erilaista työpajaa:

• Luovat jutut
  • Live-elektroniikka
  • Rytmiikka

Kaunis järviluonto ja tontilta löytyvä urheilukenttä tarjoavat vapaa-ajan ohjelmaa ja liikuntamahdollisuuksia. Iltaisin lämmitetään saunat. Aamu- ja iltahartaudet kutsuvat halukkaat hiljentymiseen.

PUHALLINVIIKON OPETTAJAT

• Okko Kivikataja on klarinetisti ja Puhallinviikon kapellimestari Helsingin konservatoriosta
  • Helena Sinisalo on trumpetinsoiton lehtori ja Puhallinviikon kapellimestari Itä-Helsingin musiikkiopistosta
  • Ismo Vänskä on Imatralla työskentelevä trumpetisti ja kapellimestari
  • Keijo Säikkä, Vantaan musiikkiopiston huilunsoitonopettaja, jonka tunneilla oppiminen ja soiton riemu yhdistyvät yksilö- ja ryhmäopetuksessa
  • Anna-Kaisa Pippuri opettaa oboensoittoa Vantaan ja Kirkkonummen musiikkiopistoissa sekä musiikkiopisto Juvenaliassa. Hänet tunnetaan oboetaiturina joka ”piippaa riuskana”.
  • Kaisa Koivula opettaa klarinetinsoittoa kolmessa eri opistossa Helsingissä ja Espoossa luovilla ja monipuolisilla työtavoilla
  • Marika Toivonen opettaa fagotinsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja musiikkikoulussa sekä Käpylän musiikkiopistossa, Raaseporin kulttuuriopiston musiikkiopistossa ja Musikinstitutet Kungsvägenissä
  • Nanna Ikonen, Amsterdamissa live-elektroniikkaan ja rytmiikkaan erikoistunut saksofonisti ja musiikkipedagogi Helsingistä
  • Jenni Hiipakka, käyrätorvensoitonopettaja Hämeenlinnan Sibelius-opistossa sekä Lahden musiikkiopistossa
  • Teemu Salmi, pasuunataituri ja orkesterinjohtaja Vantaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio
  • Aleksi Saraskari, matalien vaskien lehtori Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, mielellään yli genrerajojen loikkiva tuubisti
  • Simona Piron, Itä-Helsingin ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston energinen ja luova lyömäsoitinopettaja
  • Jenni Kupari-Soidinmäki, pianisti ja pianopedagogi Jyväskylästä

TYÖPAJAT
Luovat jutut -työpaja

Työpajan opetuksen tavoitteena on ohjata oppilasta tuottamaan omia musiikillisia ideoita yhdessä soittaen, laulaen, liikkuen, leikkien ja kuunnellen. Aloitamme yksinkertaisilla perusharjoituksilla ilman soittimia ja etenemm avoimella asenteella turvallisessa ympäristössä kohti omaa ilmaisua myös soittamalla. Apuna käytetään kuvia ja tarinoita. Opettajina Anna-Kaisa Pippuri, Sirpa Berg sekä muita leirin opettajia.

Rytmiikkapaja

Työpajassa keskitytään rytminkäsittelyn perustekniikoihin ja sivutaan myös polyrytmiikkaa. Opettajana Nanna Ikonen.

Live-elektroniikka työpaja

Työpajassa pääsee kokeilemaan äänen käsittelyä – mm. voimakkuus, filtteröinti, panorointi, kaiku/tilan tuntu ja live.prosessointi. Opettajana Nanna Ikonen.

ESITE JA HINNAT

Tulosta esite hintoineen