Puhallinmusiikkiviikko 9.-15.7.2021 / Järvenpää

Tervetuloa Puhallinmusiikkiviikolle!

Tarjoamme viihtyisät tilat kauniissa, suomalaisen kansallisromantiikan ajan kulttuurin sydämessä Tuusulanjärven rannalla.  Tervetuloa mukaan!

Puhallinmusiikkiviikko on kansanopistokoulutus (”musiikkileiri”) kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille. Viikon aikana Seurakuntaopiston luonnonkaunis kampus soi puhaltimien voimalla Järvenpäässä. Kampukselle on hyvät kulkuyhteydet mm. paikallisjunalla Helsingistä.

Pääinstrumentissa kurssin hintaan kuuluu 30 minuutin yksilöopetus seuraavissa instrumenteissa: huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, saksofoni, käyrätorvi, pasuuna, eufonium, tuuba ja lyömäsoittimet. Pääaineeksi tai sivusoittimen hinnalla toiseksi aineeksi voi myös valita musiikin digiosaamisen, joka sopii niin opiskelijoille, harrastajille kuin pedagogeille. Kurssi sisältää opiskelua erilaisissa digitaalisissa toimintaympäristöissä, mm. GarageBand ja Sibelius. Kurssille osallistuminen edellyttää omaa Applen laitetta (iPad, MacBook jne.).

Kakkossoittimen hinnalla voit valita myös 60 minuutin soittotunnin omassa pääinstrumentissa.

Jos et vielä tiedä, mitä soitinta haluaisit soittaa, on kurssilla mahdollisuus osallistua musiikin luovan tuottamisen työpajaan, Satumaiset orkesteriin ja tutustua ohjatusti eri soittimiin.

Puhallinmusiikkiviikon taiteellisena johtajana toimii Sirpa Berg. Järvenpään Puhallus, Menevät ja Satumaiset ovat leirin orkesterit, joita johtavat Okko Kivikataja, Ismo Vänskä, Keijo Säikkä ja Jenni Hiipakka. Kaikki orkesterit harjoittelevat kaksi kertaa päivässä.

Kurssi järjestetään Suomen Puhallinorkesteriliiton ja Seurakuntaopiston yhteistyönä.

Omien soittotuntien, orkesterisoiton, kamarimusiikin ja konserttien lisäksi kurssin ohjelmassa on kolme erilaista työpajaa:

• Improillen – luovan musiikin tuottamisen työpaja
  • Live-elektroniikka
  • Rytmiikka

Seurakuntaopistolta löytyy myös urheilukenttä ja ympäröivä luonto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia vaikkapa lenkkeilyyn. Joka ilta alkaen klo 20 Amerikanhallissa on OPEN STAGE – kaikille leiriläisille  avoin estradi toteuttaa omia esityksiä. Sauna lämpenee joka ilta sekä päärakennuksessa että Tuusulanjärven rannalla, jossa on myös uintimahdollisuus valvotusti.

Kurssin opettajat (muutokset mahdollisia):

• Okko Kivikataja, klarinetisti Helsingin konservatoriosta,  Järvenpään Puhalluksen kapellimestari
  • Ismo Vänskä, on Imatralla työskentelevä trumpetisti ja Menevät-orkesterin  kapellimestari
  • Keijo Säikkä, Vantaan musiikkiopiston huilunsoitonopettaja, jonka tunneilla oppiminen ja soiton riemu yhdistyvät yksilö- ja ryhmäopetuksessa.
  • Anna-Kaisa Pippuri, opettaa oboensoittoa Vantaan ja Kirkkonummen musiikkiopistoissa sekä musiikkiopisto Juvenaliassa
  • Nora Niskanen, kamarimusiikkispesialisti ja orkesterimuusikko Sinfonia Lahdesta
  • Marika Toivonen, opettaa fagotinsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja musiikkikoulussa, Raaseporin kulttuuriopiston musiikkiopistossa ja Musikinstitutet Kungsvägenissä
  • Nanna Ikonen, Amsterdamissa live-elektroniikkaan ja rytmiikkaan erikoistunut saksofonisti ja musiikkipedagogi Helsingistä
  • Jenni Hiipakka, käyrätorvensoitonopettaja Hämeenlinnan Sibelius-opistossa sekä Lahden musiikkiopistossa
  • Teemu Salmi, pasuunataituri ja orkesterinjohtaja Vantaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio, musiikin digiosaamisen opettaja
  • Aleksi Saraskari, matalien vaskien lehtori Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, mielellään yli genrerajojen loikkiva tuubisti
  • Sakari Viitala, monipuolinen lyömäsoitinten opettaja Tanskasta
  • Jenni Kupari, pianisti ja pianopedagogi Iisalmesta

Työpajat

Improillen – luovan musiikin tuottamisen työpaja

Opetuksen tavoitteena on ohjata oppilasta tuottamaan omia musiikillisia ideoita yhdessä soittaen, laulaen, liikkuen, leikkien ja kuunnellen.  Aloitamme yksinkertaisilla perusharjoituksilla ilman soittimia ja edetään avoimella asenteella turvallisessa ympäristössä kohti omaa ilmaisua myös soittamalla. Apuna käytetään myös kuvia ja tarinoita.

Rytmiikkapaja

Kurssilla harjoiteltaisiin rytminkäsittelyn perustekniikoita ja vähän polyrytmiikkaa

Live-elektroniikan työpaja

Mahdollisuus kokeilla äänen käsittelyä mm. voimakkuus, filtteröinti, panorointi, kaiku/tilan tuntu, live-prosessointi.

OSANOTTOMAKSUT €

Kurssimaksuun sisältyy 30 min soittotunti, orkesteri ja työpaja

Opetus + ruokailut   Majoitus    Täysihoito (sis. majoitus)
1. aikuinen, A-majoitus (1hh) 445 250 695