Seurakunnan varhaiskasvattajan työ huomenna – Espoon ja Helsingin hiippakuntien varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan koulutuspäivä 13.3.2021

Ajankohtaiskoulutus, 0,25 op

Miten seurakunnan varhaiskasvattajan työ on muuttumassa ja millaiseen ammatilliseen kasvuun muutokset haastavat? Koulutuspäivässä tutkimme hengellisen työn ajankohtaisia ulottuvuuksia, työyhteisössä ja verkostoissa toimimista sekä ammattitaidon soveltamista työn muutoksessa.

Aika: 13.3.2021
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Tavoitteet:

Osallistuja tuntee kirkon varhaiskasvatuksen työntekijöiden päivitetyt ydinosaamiskuvaukset sekä tunnistaa lastenohjaajan osaamisen hyödyntämisen mahdollisuudet seurakuntatyössä.

Sisältö:

– perhelähtöinen seurakunta
– kunnan varhaiskasvatuksen kanssa tehtävä yhteistyö
– varhaiskasvattajan ydinosaaminen rippikoulun näkökulmista
– työnkuvan muutokset, tulevaisuuden osaamistarpeet ja ammatillinen kehittyminen
– työyhteisötaidot
– varhaiskasvattaja hengellisen työn tekijänä

Kaikille yhteisen ohjelman lisäksi jokainen osallistuja valitsee kaksi työpajaa, joihin osallistuu.

Kenelle:

Lastenohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat ja papit

80 €. Osallistumismaksu sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan.

Ilmoittautuminen:

Sähköisellä lomakkeella (ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin)

Ilmoittautuminen päättyy: 12.02.2021 16:00

Järjestäjät: Seurakuntaopisto/Agricola-opintokeskus, Lasten ja nuorten keskus, Espoon hiippakunta ja Helsingin hiippakunta
Tiedustelut: Kaisa Aitlahti, p. 040 703 3356, kaisa.aitlahti@seurakuntaopisto.fi ja
Johanna Heikkinen, p. 050 525 0349, johanna.heikkinen@lastenjanuortenkeskus.fi