Sukututkimuksen peruskurssi

Sukututkimuksen peruskurssilla perehdytään kirkonkirjojen käyttöön ja saatavuuteen digitaalisessa ympäristössä. Koulutuksissa tarkastellaan Internetin eri aineistomuotoja, digitoituja asiakirjoja, hakutietoja ja aineistopankkeja, mutta opastetaan sukututkijaa myös omatoimiseen sähköiseen asiointiin Arkistolaitoksen kanssa (esim. aineistojen tilaus ja käyttöluvat). Myös kurssilaisten omat kysymykset ja ongelmat huomioidaan opetuskokonaisuudessa. Koulutus antaa hyvät valmiudet omatoimiseen sukututkimukseen. Koulutuksen laajuus 10 h.

Koulutuksessa käsitellään seuraavia digitaalisia aineistoja:
* HisKi
* Karjala-tietokanta
* Digiarkisto
* Digitaaliarkisto
* Kansallisarkiston käyttölupamenettely
* Sanomalehtiarkisto

Aika: 8.–9.2.2019
Koulutuspaikka: Lapua
Paikka: Seurakuntaopisto, Lapuan kristillisen opiston kampus
Kouluttaja: Juha Vuorela
Kenelle:

Kurssi sopii kaikille sukututkimuksesta kiinnostuneille

Ohjelma:

Perjantai 8.2.

16.00          Ilmoittautuminen opintotoimistoon, päivällinen
16.45          Kurssin aloitus
19.30          Päivän päätös
Iltapala majoittuville

Lauantai 9.2.

8.00            Aamupala majoittuville
9.00            Opetusta
11.30          Lounas
12.15          Opetusta
13.45          Kahvi ja makeaa
14.15          Opetusta
15.45          Päivän päätös

95 € (sis. koulutuksen ja ohjelmaan merkityt ruokailut). Kampuksella on myös mahdollista yöpyä hintaan 45€/yö (sisältäen majoituksen 2 henkilön huoneessa sekä aamu- ja iltapalan, yhden henkilön huoneesta veloitamme lisämaksua 20€/yö).

Ilmoittautuminen päättyy: 17.01.2019 15:00

puh. 06 4339 200 tai sähköpostilla: opintotoimisto.lapua@seurakuntaopisto.fi

Peruutusehdot:

• Osallistumisen voi perua kuluitta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.
  • 7-13 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista, myös sairastapauksissa, perimme toimistokuluja 50 € sekä muut mahdolliset kulut.
  • Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutusta tai jätetään kokonaan tekemättä, veloitamme koko osallistumismaksun ja muut mahdolliset kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa perimme 50 € toimistokuluja ja muut mahdolliset kulut.
  • Esteen sattuessa toinen henkilö voi puolestasi osallistua koulutuspäivään, jolloin peruutusmaksua ei peritä.