Voimauttavan valokuvan päivä 25.3.2019

Voimauttavan valokuvan menetelmän tutustumispäivä

Voiko työ olla rakkaudellista, vaikka se on ammatillista? Voimauttava valokuva on palkittu sosiaalipedagoginen menetelmä, jonka erityisyys on rakkaudellisessa ja vastavuoroisessa työotteessa. Menetelmää on sovellettu jo kaksikymmentä vuotta Suomessa, lähes kaikkialla auttamis- ja kohtaamistyön kentällä. Parhaimmillaan sen avulla tavoitetaan ihmeitä: miten saada uudet ”silmät” ja uudet tunteet asiakastyön vaikeimmissakin tilanteissa, joissa on vaikea luottaa hyvään ja jossa asiakkaan ja ammattilaisen välillä voi olla paljon jännitteitä ja pettymyksiä?

Tutustumispäivä on elämyksellinen, menetelmän kehittäjä Miina Savolaisen ihon alle käyviin kuvaesimerkkeihin perustuva kokonaisuus. Päivä antaa paljon silmuja omaan työhön, perhe-elämään sekä oman itsen lempeämpään katsomiseen. Menetelmäteorian rinnalla kulkee osallistujien omat kuvat ja niiden merkitysten arvostava jakaminen intiimimmissä pienryhmissä. Tule saamaan itsellesi ja työhösi!

Ennakkovalmistautuminen tutustumispäivään

Aika: 25.3.2019 klo 9-16
Koulutuspaikka: Järvenpää
Paikka: Seurakuntaopisto Järvenpää, Kappeli-Auditorio, rakennus B
Kouluttaja: Miina Savolainen, voimaannuttava valokuva -menetelmän kehittäjä
Kenelle:

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille kiinnostuneille.

Ohjelma:

9.00–10.35
Maailman ihanin tyttö – lempeää katsetta etsimässä.
Kuvaluento täynnä lohdutusta ja syvempää kauneutta.
Lastenkodin lasten näkyväksi tulemisen tarina.

10.35–10.50 Tauko

10.50–11.30
Omien kuvien korjaavat tarinat 1: Ydinminuuteni puolia vahvistamassa. Miten haluan katsoa sitä lasta,
joka olin? Voimauttava omakuva.

11.30–12.15 Lounastauko

12.15–13.45
Meidän rakastettava sortin sakki – perhevalokuvien aarteet.
Kuvaluennosta ideoita voimauttavampaan perhevalokuvaamiseen!

13.45–14.00 Tauko

14.00–15.40
Nähdä toisin – voimauttavan valokuvan työote.
Miten tehdä omasta työstä merkityksellisempää ja vaikuttavampaa – ja samalla kuormittua siitä
vähemmän? Päivän viimeinen kuvaluento johdattaa ammatillisen etiikan ja menetelmän soveltamisen äärelle.

15.40–16.00
Omien kuvien korjaavat tarinat 2: Perheyhteyden ja ammatti-identiteetin avainkuvat. Voimautumista omaan työhön ja merkityksellisiin lähisuhteisiin.

90 euroa (sisältää arvonlisäveroa 24 %), koulutus on maksuton Seurakuntaopiston opiskelijoille ja Kirkkopalvelut ry:n henkilöstölle

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen päättyy: 22.03.2019 16:00

Carita Sirkka, koulutuspäällikkö, carita.sirkka@seurakuntaopisto.fi, p. 044 712 4994