Yhdessä eteenpäin – aviopariviikonloppu KURSSI ON TÄYNNÄ – ILMOITTAUTUMISET PERUUTUSPAIKOILLE

Yhdessä Eteenpäin viikonloppu on tarkoitettu Mennään Eteenpäin-viikonlopun käyneille  aviopareille.

Onko omasta viikonlopustanne jo aikaa? Onko dialogi hiipunut? Tuntuuko, että arki on päässyt takaisin suhteeseenne? Tai että tunteet eivät selitäkään kaikkea? On aika lähteä Yhdessä Eteenpäin –viikonloppuun.

Yhdessä Eteenpäin –viikonloppu on olennainen osa Mennään Eteenpäin –toimintaa. Se on perusviikonlopun tapaan tarkkaan harkittu ja suunniteltu kokonaisuus, jossa jokaisella osalla on tarkoituksensa. Seuraavassa lyhyt tietoisku siitä, mitä Yhdessä Eteenpäin –viikonloppu on ja miksi sinne kannattaa mennä.

Aika: 27. - 29.3.2020
Koulutuspaikka: Jaakkima (Ruokolahti)
Paikka: Jaakkiman kampus
Sisältö:

MIKÄ SE ON?
• Mennään Eteenpäin –viikonlopun käyneille aviopareille tarkoitettu jatkoviikonloppu, joka auttaa ymmärtämään tunteiden taustalla olevia tekijöitä.
• Yhdessä Eteenpäin -viikonloppu keskittyy tunteiden taustalla olevien tarpeiden ja niistä nousevien käyttäytymismallien löytämiseen ja ymmärtämiseen.
• Yhdessä Eteenpäin -viikonloppu alkaa perjantai-iltana yhteisellä päivällisellä klo 18 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä yhteiseen ehtoollisenviettoon n. klo 15. Viikonlopun kustannukset ovat 230e/pari, jonka kukin pari huolehtii itse opistolle laskutuksen mukaan kurssin jälkeen.

MITÄ SIELLÄ TAPAHTUU?
• Yhdessä Eteenpäin -viikonloppu on Mennään Eteenpäin -viikonlopun tapaan tarkoin suunniteltu ja koordinoitu kokonaisuus, joka kuitenkin poikkeaa monin tavoin kokemastanne ”ensimmäisestä viikonlopusta”.
• Yhdessä Eteenpäin -viikonlopun kulusta ja sisällöstä vastaa kaksi avioparia: pappispari ja maallikkopari. Viikonloppu koostuu alustuksista ja niitä seuraavista työskentelyjaksoista.
• Aikataulu on vapaampi kuin perusviikonlopussa, mutta myös Yhdessä Eteenpäin –viikonlopun anti suhteellenne on suorassa suhteessa siihen, miten sitoudutte työntekoon ja kuinka paljon haluatte laittaa itseänne likoon.
• Yhdessä Eteenpäin -viikonlopussa työskennellään neljällä tasolla: jokainen itse, kukin pari keskenään, pienryhminä ja kaikki osallistujat yhdessä. Oivallus ja oppiminen saavat näin lisäulottuvuuksia.

MILLOIN SINNE KANNATTAA MENNÄ?
• Koska Yhdessä Eteenpäin -viikonlopussa ikään kuin jatketaan matkaa tunteiden taakse, on hyvä ensin harjoitella dialogin avulla tunteiden tunnistamista ja niistä kertomista niin, että siitä tulee luonteva osa arkielämää.
• Jos dialogi on päässyt hiipumaan, se ei kuitenkaan ole este Yhdessä Eteenpäin –viikonloppuun tulolle. Viikonloppu saattaakin olla kaivattu piristysruiske dialogin uudelleen käyttöönottamiselle.
• Yhdessä Eteenpäin –viikonloppuun kannattaa tulla heti, kun tunteiden tunnistaminen ja niistä keskustelu sujuvat luontevasti. Jos tunteet ovat vielä kovin vieraita tai vaikeita, voi niiden taustalla oleviin asioihin kiinni pääseminen olla työn takana.
• Yhdessä Eteenpäin –viikonlopun voi käydä useaan kertaan. Elämä menee eteenpäin ja niin oma minä kuin puolisokin muuttuvat matkalla. Voi olla hyvä ottaa välillä rauhallista aikaa syvällisempään yhdessäoloon.

Yhdessä Eteenpäin –viikonloppu voi olla uusi alku tai kaivattu virkistyksen hetki

Kouluttaja: Anna ja Kari Ålander sekä Riitta ja Pekka Vaaramo
Kenelle:

Yhdessä Eteenpäin viikonloppu on tarkoitettu Mennään Eteenpäin-viikonlopun käyneille  aviopareille.

Ohjelma:
Osallistumismaksu:

230 €/pari

Ilmoittautuminen:

Sähköisesti tämän linkin kautta tai puhelimistse p. 044 258 2464 tai sähköpostilla: jaakkimatoimisto@seurakuntaopisto.fi

Ilmoittautuminen päättyy: 13.03.2020 14:00
Lisätietoja:

Kurssin sisällöstä: ak.alander@kolumbus.fi

Jaakkiman tiloista ja majoituksesta: kurssisihteeri Irma Kosonen p. 044 258 2464