Ympäristökysymykset ja työhyvinvointi kirkonpalveluskunnan työssä 4.–5.5.2021

Ajankohtaiskoulutus, 0,5 op

Miten voin omassa työssäni vaikuttaa ympäristöasioihin? Millä tavoin voin vähentää ruokahävikkiä ja saada lajittelun sujuvaksi? Miten hyödynnän satokauden tuotteet ruoanvalmistuksessa? Mitkä tekijät vaikuttavat työhyvinvointiini ja auttavat jaksamaan muutoksissa? Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin ruokavalioihin ja siihen, miten ne ilmentävät erilaisia eettisiä arvoja sekä paneudutaan työssä jaksamisen kysymyksiin.​

Aika: 4.-5.5.2021
Koulutuspaikka: Lapua
Paikka: Seurakuntaopisto, Lapuan kampus
Tavoitteet:

Osallistuja osaa soveltaa työssään ilmastoystävällisen ruoanvalmistuksen, kiinteistönhoidon ja siivouksen käytäntöjä sekä tunnistaa työhyvinvointiinsa vaikuttavia tekijöitä ja työssä jaksamista tukevia voimavaroja.

Sisältö:

Sisällöissä käsitellään laaja-alaisesti ilmastoystävällisen ruoan eri osa-alueita ja asiakkaiden ruokaan liittyvien eettisten valintojen vaikutuksia emännän työhön. Koulutuksessa on ilmastoystävällisen ruoan asiantuntijoita ja siinä hyödynnetään Hiilineutraali kirkko –asiakirjaa sekä etsitään yhdessä keinoja ja ideoita työssäjaksamisen kysymyksiin huomioiden työhön liittyvät ajankohtaiset muutokset ja paineet.

Kenelle:

Keittiötoimen työntekijät, kirkonpalvelutyö (suntiot ja vahtimestarit)

200 €. Ateriat 40 € (ei sis. aamu- ja iltapalaa). Majoitus 45 €/yö/hlö, 2hh (sis. aamu- ja iltapalan). Lisämaksu 1 hh 20 €.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen päättyy: 19.04.2021 16:00

Järjestäjä: Seurakuntaopisto/Agricola-opintokeskus
Tiedustelut: Margit Peltovirta, p. 0400 874514, margit.peltovirta@seurakuntaopisto.fi