Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja ja parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Hiusalan ammattilaisen työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät taidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, käden taidot ja esteettinen näkemys.

Kampaajana tai parturina suunnittelet ja toteutat asiakkaille erilaisilla tekniikoilla kampauksia, värjäyksiä, leikkauksia, hiustenhoitoja, ehostusta, kihartamiskäsittelyjä sekä partakäsittelyjä. Työssäsi ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Tutkinnon sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp. Seurakuntaopistossa toteutetaan neljästä osaamisalasta kaksi:

• kampaajatyön osaamisala, kampaaja
  • parturityön osaamisala, parturi.

Tutkinnon suorittaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1-3 vuotta.

Tutkinto suoritetaan työvaltaisesti alan työpaikassa. Koulutuskumppanina on Cm Hiustalo Oy. Hankit osaamista myös itsenäisesti tekemällä erilaisia oppimistehtäviä.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Haku

Haku tammikuussa Järvenpäässä ja Porissa alkaviin ryhmiin on jatkuvan haun sähköisellä lomakkeella sivulla  Alkavat koulutukset.

Kysy lisää koulutuksesta

Marita Tuikka, opettaja, marita.tuikka@seurakuntaopisto.fi, p. 040 161 6747
Tiina Parkkinen, koulutuspäällikkö, tiina.parkkinen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 727 8777
Tulosta esite

Cm Hiustalo Oy on luotettava suomalainen parturi-kampaamoalan perheyritys, jonka omistaa yrittäjäpariskunta Terhi ja Marko Keski-Jyrä. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 2000. Tällä hetkellä liikeketjuun kuuluu 35 toimipistettä, jotka sijaitsevat eri puolella Suomea.