Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen tutkinnon osa

Perhepäivähoitajasta varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon tutkinnon osan varhaiskasvatuksen pedagoginen toiminnan toteuttaminen suorittamalla perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suorittanut pätevöityy lastenhoitajaksi varhaiskasvatukseen.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut perhepäivähoitajan ammattitutkinnon ja haluat työskennellä varhaiskasvatuksen lastenhoitajana päiväkodissa.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen opintopolku, henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään ja tunnustetaan aiemmin hankkimasi osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista tarvitset sekä miten osaamista hankitaan. Koulutuspäivien määrä oppilaitoksessa ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen määrä perustuu laadittavaan suunnitelmaan.

Opintojen kesto työn ohessa on noin kuusi kuukautta. Tutkinnon osaan liittyvä työssäoppiminen ja näyttö suoritetaan päiväkodissa. Tutkinnon osan suoritettuasi voit suorittaa muita tutkinnon osia tai jatkaa suorittamaan koko kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon. Voit suorittaa kouluksen päätoimisesti opiskellen, oppisopimuskoulutuksena tai työn ohessa.

Koulutus alkaa tammikuussa 2020 Pieksämäellä (tuloste esite) ja helmikuussa 2020 Kuopiossa (tulosta esite).

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja koulutuksesta Järvenpäässä

Eija Liimatainen, koulutuspäällikkö, eija.liimatainen@seurakuntaopisto.fi, p. 044 712 4976
Sonja Metsä-Turja-Pomell, lehtori, sonja.metsa-turja.pomell@seurakuntaopisto.fi, p. 044 712 4979