Kodinhuoltaja

Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto, kodinhuoltaja

Pidätkö ruuanlaitosta ja puhtaanapidosta? Oletko sosiaalinen ja pidät asiakaspalvelusta? Kotityöpalveluala voi olla juuri sinun alasi. Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella voi opiskella kodinhuoltajaksi suorittamalla Kotityö- ja puhdistuspalvelualan perustutkinnon.

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltajana olet arjen askareiden ammattilainen. Työskentelet erilaisissa kotitaloustöissä ja palvelet asiakkaitasi kotitalouteen liittyvissä asioissa.

Kodinhuoltajana vastaat työympäristösi siisteydestä, huollat vaatteita, leivot tai valmistat maukasta ruokaa. Voit myös avustaa asiakastasi arjen toimissa ja asioiden hoitamisessa pukeutumisesta perhejuhlien järjestelyihin. Tarvittaessa huolehdit myös pihan ja puutarhan hoidosta tai avustat vaikkapa kodin teknisten laitteiden käytössä. Työskentelet asiakkaidesi arvojen, tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Tuleva työpaikkasi voi olla mm. kodinomaisissa hoitolaitoksissa, palvelukodeissa tai asiakkaasi kodissa. Kodinhuoltajana sinulta edellytetään luotettavuutta, joustavuutta, aloitekykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Kodinhuoltajan koulutus soveltuu hyvin myös opiskelijoille, joilla on oppimiseen liittyviä erityistarpeita.

Tutkinnon nimi muuttuu 1.8.2018

Ammatillisen koulutuksen uudistuksen myötä koulutuksen nimi muuttuu. Uusi nimi 1.8.2018 alkaen on puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinto. Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

• toimitilahuollon osaaamisala: toimitilahuoltaja
  • kotityöpalvelujen osaamisala: kodinhuoltaja.

Ammatillinen peruskoulutus

Keväisin järjestettävä valtakunnallinen yhteishaku ovat ensisijainen hakuväylä peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Voit hakeutua ammatilliseen koulutukseen myös jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on osoitteessa www.opintopolku.fi. Kevään yhteishaussa valittujen lukuvuosi käynnistyy elokuussa. Lisätietoja jatkuvasta hausta saat sivulta Alkavat koulutukset

Hakijat kutsutaan maksuttomaan valintapäivään. Paikkakuntakohtaiset valintapäivät julkaistaan sivuillamme keväällä 2018.

Yhteishaun jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääviin opiskelupaikkoihin voi hakea lisähaussa. Lisätietoja mahdollisesta lisähausta on nettisivuillamme kesäkuussa.

Mahdollisuus työpaikoilla tapahtuvaan koulutukseen lisääntyy. Siihen on kaksi tapaa: työsopimukseen perustuva oppisopimuskoulutus ja ilman työsuhdetta toteutettava koulutussopimus. Näitä on mahdollista yhdistellä joustavasti opiskelijan ja työelämän tarpeiden mukaisesti. Lisätietoa oppisopimuksesta saat Seurakuntaopiston Oppisopimuspalveluista.

Kaikissa ammatillisissa tutkinnoissa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka tulevat kaukaa tai kulkuyhteydet ovat vaikeat. Lisätietoa asumisesta: seurakuntaopisto.fi/opiskelijalle

Opintomaksut

Ammatillinen peruskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Kysy lisää

Pieksämäki

Jenni Junttila, opinto-ohjaaja, jenni.junttila@seurakuntaopisto.fi, p. 040 680 2883

Oppisopimusasiat

Eija Sailajärvi, oppisopimuskoordinaattori, eija.sailajarvi@seurakuntaopisto.fi, p. 040 562 3831

Esite, Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto
Opetussuunnitelma

Tutkinnon perusteet
Seurakuntaopiston oppisopimuspalvelut

Kodinhuoltaja on arjen askareiden ammattilainen.