Lähihoitajakoulutus maahanmuuttajille Järvenpäässä

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Haluatko tehdä työtä ihmisten kanssa hoiva-alalla?

Lähihoitajana teet töitä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Opit tukemaan asiakkaiden kasvua ja kehitystä tai autat heitä kuntoutumaan. Lähihoitaja tekee työtä esimerkiksi päiväkodissa, ikääntyvien hoivakodissa tai vammaisten ryhmäkodissa. Alalla on hyvä työllisyystilanne.

Koulutus sopii sinulle, jos äidinkielesi ei ole suomi ja tarvitset vielä tukea suomen kielessä. Sinulla pitää kuitenkin olla riittävä suomen kielen taito. Koulutus kestää keskimäärin 2,5–3,5 vuotta. Koulutuksen kesto riippuu aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Opintojen aikana on mahdollista tehdä alan palkkatöitä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja työelämässä oppimista alan työpaikoissa. Lähiopetuksen aikana mukana ovat sekä ammatillinen opettaja, suomen kielen opettaja ja työvalmentaja. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen hankitaan ja millaista ohjausta ja tukea opiskelijana tarvitset. Koulutus on opiskelijalle maksutonta ja päätoimista.

Lähihoitajakoulutukseen hakeutuvien on hyvä ottaa huomioon, että

• fyysinen kunto ja psyykkinen tasapaino pitää olla tarpeeksi hyvä
  • osaa olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa
  • tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja krooniset ihottumat ja allergiat voivat vaikeuttaa opiskelua tai myöhemmin työssä olemista
  • ei ole ongelmia alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden väärinkäytön kanssa
  • hakijan veriteitse tarttuva sairaus saattaa estää joissakin työpaikoissa työskentelyn.

Haku

Koulutuksen haku alkaa 3.5.2021 ja haku päättyy 6.9.2021. Hae sähköisellä lomakkeella.

Hakijoille järjestetään kielitestit ja valintahaastattelut. Niihin lähetämme henkilökohtaiset kutsut.

Kysy lisää koulutuksesta

Riikka Tassi, opinto-ohjaaja,