Lähihoitajaopinnot tehostetulla suomen kielellä Pieksämäellä

Oletko kiinnostunut hoitajan työstä? Haluatko tehdä töitä ihmisten kanssa? Pidätkö auttamisesta?
Seurakuntaopistolla on tarjolla opiskelupaikkoja lähihoitajaksi ja hoiva-avustajaksi. Hoitoalalla on paljon työpaikkoja tarjolla, joten töitä riittää tekijöille! Kaiken tämän lisäksi koulutus on maksutonta sinulle.

Voit valita hoiva-avustajan koulutuksen, joka sisältää osan lähihoitajaopinnoista. Hoiva-avustaja opintojen jälkeen voit halutessasi jatkaa vielä lähihoitajaopintoihin. Tai voit valita suoraan lähihoitajaopinnot, jolloin valmistut lähihoitajaksi. Vaihtoehtoja on monia, joten kaikkea ei tarvitse päättää heti! Voit esimerkiksi aloittaa hoiva-avustajaopinnoilla ja kokeilla miltä ala sinusta tuntuu.

Molemmat koulutukset antavat sinulle erittäin hyvät mahdollisuudet saada töitä. Töitä voi tehdä esimerkiksi ikääntyneiden-, mielenterveys- tai vammaisten asiakkaiden parissa. Työt sisältävät asukkaiden perushoitoa, kuten ruokailuissa tai hygieniassa auttamisessa.

Hoitoalan työ on ihmisläheistä ja ammatissa tarvitaan tiimityötaitoja. Opit paljon ihmisten sairauksista ja niiden hoidosta.

Koulutukset sisältävät paljon suomen kielen opiskelua ja ammattisanaston oppimista. Sinun ei siis tarvitse osata suomen kieltä täydellisesti, vaan tulet saamaan tehostettua opetusta suomen kielestä. Ammatillisilla oppitunneilla voi esimerkiksi olla suomen kielen opettaja mukana auttamassa suomen kielen kanssa.

Pääset heti opintojen alussa harjoittelemaan käytännön taitoja, kuten esimerkiksi kuinka vuodepotilasta avustetaan tai kuinka mitataan verenpaine. Käymme työpaikoilla tutustumassa työhön yhdessä esimerkiksi työelämävalmentajan kanssa. Ei tarvitse siis jännittää kielitaitoa uudessa paikassa, vaan sinulla on tuttu henkilö tukenasi. Koulutukset sisältävät myös paljon työharjoitteluja, joten pääset harjoittamaan oppimiasi asioita oikeissa töissä. Työpaikoilla sinulla on oma ohjaaja, joka auttaa harjoittelussa ja on tukenasi.

Opinnot alkavat toukokuussa. Opetus tapahtuu aluksi lähipäivinä Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella, jossa harjoittelemme käytännön taitoja. Tämän lisäksi opetusta voi olla myös etäopintoina. Pääset myös pian työelämään oppimaan. Tekemällä töitä opit samalla taitoja ja suomen kieltä. Saatat myös työllistyä jo heti opintojesi ohella.

Pidämme koulutuksesta rekrytointitapahtuman verkossa keskiviikkona 31.3.2021 kello 12.00, johon voit tulla kuulemaan aiheesta lisää. Lisäksi voit esittää kysymyksiä tapahtumassa. Tapahtumassa on myös venäjän kielen tulkkaus.

Tapahtuma järjestetään teamslivessä, johon voit osallistua puhelimella, tietokoneella tai tabletilla. Linkki teams-tapahtumaan.

Tulostettava esite

Kysy lisää koulutuksista