Lapsi- ja perhetyön perustutkinto

Lastenohjaajana toimit kasvatus- ja ohjaustehtävissä ja huolehdit lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Työssäsi ohjaat eri-ikäisiä lapsia sekä toimit yhteistyössä, kasvatuskumppanina, vanhempien kanssa.

Lastenohjaajan työssä voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi ja luovuuttasi. Ilmaisulliset työtavat kuten musiikki, liikunta ja kädentaidot ovat tärkeä osa lastenohjaajan työtä.

Lastenohjaajana työskentelet varhaiskasvatuksen erilaisissa tehtävissä mm. lastenhoitajana päivähoidossa, ohjaajana koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai seurakunnan lapsi- ja perhetyössä. Alalla on hyvä työllisyystilanne.

Voit opiskella lastenohjaajaksi Seurakuntaopistolla Järvenpäässä, Pieksämäellä, Lapualla ja Ruokolahdella sekä oppisopimuskoulutuksena myös mm. Helsingissä, Espoossa ja Kuopiossa. Ruotsin kielisen tutkinnon voit suorittaa Kredun kampuksellamme Uusikaarlepyyssä.

Ammatillinen peruskoulutus

Ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti hakijoille, joilla ei ole ylioppilas- tai ammatillista tutkintoa. Koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa 21.2.-14.3.2017. Yhteishaku on osoitteessa www.opintopolku.fi. Kevään yhteishaussa valittujen lukuvuosi käynnistyy elokuussa 2017. Kevään 2017 yhteishaussa Lapuan kampuksen lastenohjaajakoulutukseen haetaan vielä nimellä  Lapuan kristillinen opisto.

Hakijat kutsutaan maksuttomaan valintapäivään. Paikkakuntakohtaiset valintapäivät julkaistaan sivuillamme keväällä 2017.

Yhteishaun jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääviin opiskelupaikkoihin voi hakea lisähaussa. Lisätietoja mahdollisesta lisähausta on nettisivuillamme kesäkuussa.

Ammatillisen peruskoulutuksen voi suorittaa kokonaan tai osittain myös oppisopimuskoulutuksena. Lisätietoja saat Seurakuntaopiston Oppisopimuspalveluista.

Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutus perustuu näyttötutkintojärjestelmään, jossa tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa työpaikoilla tutkintotilaisuuksissa. Tutkintoon valmistavaan koulutukseen kukin opiskelija osallistuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinnon suorittamisen kesto määritetään aikaisemman osaamisen perusteella.

Koulutus toteutetaan näyttötutkintoon valmistavana aikuiskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena. Järjestämme koulutusta myös työyhteisöjen tilauksesta.

Aikuiskoulutukseen on jatkuva haku ja koulutuksien aloitusajat vaihtelevat. Aikuiskoulutukseen ja oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen sähköisellä hakulomakkeella.

Oppisopimukseen liittyvissä asioissa sinua auttaa Seurakuntaopiston Oppisopimuspalvelut.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka tulevat kaukaa tai kulkuyhteydet ovat vaikeat. Lisätietoa asumisesta: seurakuntaopisto.fi/opiskelijalle

Opintomaksut

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Näyttötutkinnon suorittaja maksaa tutkintomaksun, 58 euroa.

Kysy lisää:

Järvenpää, nuorten koulutus:

Marko Väisänen, opinto-ohjaaja, p. 040 511 9963

Järvenpää, aikuiskoulutus:

Riikka Tassi, opinto-ohjaaja, p. 044 906 3233

Pieksämäki:

Jenni Junttila, opinto-ohjaaja, p. 040 680 2883

Lapua:

Ritva Väkiparta, opinto-ohjaaja, p. 044 756 6026

Tulosta esite Lapuan kampuksen koulutuksesta. Lapuan kampuksen Lapsi- ja perhetyön perustutkintoon haetaan kevään 2017 yhteishaussa vielä nimellä Lapuan kristillinen opisto, opintopolku.fi

Ruokolahti:

Ritva Jarva, koulutuspäällikkö, p. 050 400 5093

Oppisopimusasiat:

Järvenpää:

Leena Seppälä, oppisopimuskoordinaattori, p. 044 358 9038

Pieksämäki ja Ruokolahti:

Eija Sailajärvi, oppisopimuskoordinaattori, p. 040 562 3831

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@seurakuntaopisto.fi

Tulosta esite, Lapsi- ja perhetyön perustutkinto
Opetussuunnitelma

Tutkinnon perusteet
Terveydentilavaatimukset
Seurakuntaopiston oppisopimuspalvelut

Aikuis ja oppisopimuskoulutuksen hakulomakkeet

Lastenohjaaja on varhaiskasvatuksen monipuolinen ammattilainen.