Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajana ohjaat iältään ja taustaltaan erilaisia ihmisiä yksilöinä ja ryhmissä. Työssäsi voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi, luovuuttasi sekä erityisosaamistasi mm. liikunnan, luonto- ja elämystoiminnan, kulttuurin, media- ja verkko-ohjauksen, nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden tai kädentaitojen alalta.

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajana voit työllistyä esimerkiksi kunnallisen nuorisotyön, lastensuojelun, projektien, iltapäiväkerhotoiminnan, kohdennetun nuorisotyön, ikääntyvien ohjauksen ja toiminnan ohjaajan tehtäviin sekä erilaisiin kansalais- ja järjestötoiminnan tehtäviin. Alalla on hyvä työllisyystilanne.

Voit opiskella nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi Seurakuntaopistolla Järvenpäässä ja Pieksämäellä sekä oppisopimuskoulutuksena myös muilla paikkakunnilla, mm. Helsingissä.

Ammatillinen peruskoulutus

Ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti hakijoille, joilla ei ole ylioppilas- tai ammatillista tutkintoa. Koulutukseen haetaan yhteishaussa 21.2.-14.3.2017. Yhteishaku on osoitteessa www.opintopolku.fi. Kevään yhteishaussa valittujen lukuvuosi käynnistyy 14.8.2017.

Hakijat kutsutaan maksuttomaan valintapäivään. Paikkakuntakohtaiset valintapäivät julkaistaan tällä sivulla keväällä 2017.

Yhteishaun jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääviin opiskelupaikkoihin voi hakea lisähaussa. Lisätietoja mahdollisesta lisähausta on nettisivuillamme kesäkuussa.

Ammatillisen peruskoulutuksen voi suorittaa kokonaan tai osittain myös oppisopimuskoulutuksena. Lisätietoja saat Seurakuntaopiston Oppisopimuspalveluista.

Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutus perustuu näyttötutkintojärjestelmään, jossa tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa työpaikoilla tutkintotilaisuuksissa. Tutkintoon valmistavaan koulutukseen kukin opiskelija osallistuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tutkinnon suorittamisen kesto määritetään aikaisemman osaamisen perusteella.

Koulutus toteutetaan näyttötutkintoon valmistavana aikuiskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena. Järjestämme koulutusta myös työyhteisöjen tilauksesta.

Aikuiskoulutukseen on jatkuva haku ja koulutuksien aloitusajat vaihtelevat. Aikuiskoulutukseen ja oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen sähköisellä hakulomakkeella.

Oppisopimukseen liittyvissä asioissa sinua auttaa Seurakuntaopiston Oppisopimuspalvelut.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka tulevat kaukaa tai kulkuyhteydet ovat vaikeat. Lisätietoa asumisesta: seurakuntaopisto.fi/opiskelijalle

Opintomaksut

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Näyttötutkinnon suorittaja maksaa tutkintomaksun, 58 euroa.

Kysy lisää:

Terveydentilavaatimukset
Seurakuntaopiston oppisopimuspalvelut

Aikuis ja oppisopimuskoulutuksen hakulomakkeet

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja työskentelee ohjaajana erilaisten ryhmien kanssa kulttuuri-, liikunta- ja elämystoiminnassa.