Puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinto

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittaneena työskentelet monipuolisissa työtehtävissä asiakkaiden kanssa. Työssäsi vastaat työympäristösi siisteydestä ja viihtyvyydestä, huollat tekstiileitä, järjestät kahvituksia, leivot tai valmistat maukasta ruokaa. Voit myös avustaa asiakastasi arjen toimissa ja asioiden hoitamisessa. Työskentelet asiakkaidesi arvojen, tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tässä työssä sinulta edellytetään luotettavuutta, joustavuutta sekä vuorovaikutustaitoja.

Koulutus soveltuu hyvin myös opiskelijoille, joilla on oppimiseen liittyviä erityistarpeita. Voit suorittaa tutkinnon Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella.

Toimitilahuollon osaamisala: toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltajan tehtäviin kuuluu ylläpito- ja perussiivoustehtävien lisäksi oman valintasi mukaan kahvila- ja ruokapalveluja, vaatteiden huoltoa tai yrittäjyyttä. Voit halutessasi opiskella myös jonkun tutkinnon osan kokin tutkinnosta.

Tulevaisuudessa voit työskennellä esimerkiksi päivä- tai palvelukodissa, hotellissa tai siivouspalveluyrityksessä.

Kotityöpalvelujen osaamisala: kodinhuoltaja

Kodinhuoltajan työtehtäviin kuuluu avustamis- ja asiointipalvelujen ja kotisiivouspalvelujen lisäksi oman valintasi mukaan kahvila- ja ruokapalveluja, vaatteiden huoltoa tai yrittäjyyttä. Voit halutessasi opiskella myös jonkin tutkinnon osan lähihoitajan tai kokin tutkinnosta.

Tulevaisuudessa voit työskennellä esim. kotityöpalveluyrityksessä tai päivä- tai palvelukodissa.

Haku

Keväisin järjestettävä valtakunnallinen yhteishaku ovat ensisijainen hakuväylä peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Voit hakeutua ammatilliseen koulutukseen myös jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on osoitteessa www.opintopolku.fi. Kevään yhteishaussa valittujen lukuvuosi käynnistyy elokuussa. Lisätietoja jatkuvasta hausta saat sivulta Alkavat koulutukset

Hakijat kutsutaan maksuttomaan valintapäivään. Paikkakuntakohtaiset valintapäivät julkaistaan sivuillamme keväällä 2018.

Yhteishaun jälkeen mahdollisesti vapaiksi jääviin opiskelupaikkoihin voi hakea lisähaussa. Lisätietoja mahdollisesta lisähausta on nettisivuillamme kesäkuussa.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–3 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Mahdollisuus työpaikoilla tapahtuvaan koulutukseen lisääntyy. Siihen on kaksi tapaa: työsopimukseen perustuva oppisopimuskoulutus ja ilman työsuhdetta toteutettava koulutussopimus. Näitä on mahdollista yhdistellä joustavasti opiskelijan ja työelämän tarpeiden mukaisesti. Lisätietoa oppisopimuksesta saat Seurakuntaopiston Oppisopimuspalveluista.

Ammatillinen koulutus on maksutonta.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka tulevat kaukaa tai kulkuyhteydet ovat vaikeat. Lisätietoa asumisesta: seurakuntaopisto.fi/opiskelijalle

Kysy lisää

Ritva Marjanen, opettaja, ritva.marjanen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 706 3723