Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja ja kodinhuoltaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittaneena työskentelet monipuolisissa työtehtävissä asiakkaiden kanssa. Työssäsi vastaat työympäristösi siisteydestä ja viihtyvyydestä, huollat tekstiileitä, järjestät kahvituksia, leivot tai valmistat maukasta ruokaa. Voit myös avustaa asiakastasi arjen toimissa ja asioiden hoitamisessa. Työskentelet asiakkaidesi arvojen, tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Tässä työssä sinulta edellytetään luotettavuutta, joustavuutta sekä vuorovaikutustaitoja.

Koulutus soveltuu hyvin myös opiskelijoille, joilla on oppimiseen liittyviä erityistarpeita. Voit suorittaa tutkinnon Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella.

Toimitilahuollon osaamisala: toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltajan tehtäviin kuuluu ylläpito- ja perussiivoustehtävien lisäksi oman valintasi mukaan kahvila- ja ruokapalveluja, vaatteiden huoltoa tai yrittäjyyttä. Voit halutessasi opiskella myös jonkun tutkinnon osan kokin tutkinnosta.

Tulevaisuudessa voit työskennellä esimerkiksi päivä- tai palvelukodissa, hotellissa tai siivouspalveluyrityksessä.

Kotityöpalvelujen osaamisala: kodinhuoltaja

Kodinhuoltajan työtehtäviin kuuluu avustamis- ja asiointipalvelujen ja kotisiivouspalvelujen lisäksi oman valintasi mukaan kahvila- ja ruokapalveluja, vaatteiden huoltoa tai yrittäjyyttä. Voit halutessasi opiskella myös jonkin tutkinnon osan lähihoitajan tai kokin tutkinnosta.

Tulevaisuudessa voit työskennellä esim. kotityöpalveluyrityksessä tai päivä- tai palvelukodissa.

Tutkinnon suorittaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1-3 vuotta. Koulutuksia toteutetaan päivä- ja iltaopetuksena. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Työpaikoilla tapahtuva oppiminen lisääntyy. Siihen on kaksi tapaa: työsopimukseen perustuva oppisopimuskoulutus ja ilman työsuhdetta toteutettava koulutussopimus. Näitä on mahdollista yhdistellä joustavasti opiskelijan ja työelämän tarpeiden mukaisesti. Lisätietoa oppisopimuksesta saat Seurakuntaopiston Oppisopimuspalveluista.

Opiskelu on yhteisöllistä ja osallistavaa, yhdessä tekemistä. Yhteiset opinnot integroidaan osittain ammatillisiin aineisiin – opit siis tekemällä. Lisäksi sinulle voidaan rakentaa yksilöllinen, työvaltainen  tai yrittäjyyspainotteinen opintopolku.

Haku

Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun kautta. Lisätietoja jatkuvasta hausta saat sivulta Alkavat koulutukset

Keväisin järjestettävä valtakunnallinen yhteishaku ovat ensisijainen hakuväylä peruskoulunsa päättäville ja vailla toisen asteen tutkintoa oleville. Kevään yhteishaussa valittujen lukuvuosi käynnistyy elokuussa. Jos jäit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voit perusopetuksen päättämisen jälkeen hakea opiskelupaikkaa jatkuvassa haussamme.

Hakijat kutsutaan maksuttomaan valintapäivään.

Kustannukset

Ammatillinen koulutus on maksutonta. Maksat itse omat työasut ja suojajalkineet.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka tulevat kaukaa tai kulkuyhteydet ovat vaikeat. Lisätietoa asumisesta

Kysy lisää

Ritva Marjanen, opettaja, ritva.marjanen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 706 3723