Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto

Teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala 150 osp

Kiinnostaako sinua teatteri- ja tapahtutekniikka? Oletko harrastustoiminnassa tai työssä työskennellyt esimerkiksi valojen, äänen tai lavarakenteiden parissa? Tai onko sinulla jo aiempaa alaan liittyvää koulutusta ja lisäosaamiselle olisi tarvetta? Olet oma-aloitteinen ja vastuuntuntoinen sekä ymmärrät työturvallisuuden merkityksen.Teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala on juuri sinulle soveltuva koulutus. Täydennä osaamistasi tai hanki pätevyys alalle.

Koulutuksen teemana on tekniikka, jonka avulla rakennetaan eheää tapahtumakokonaisuutta. Tekniikka palvelee niin yleisöä kuin esiintyjääkin. Tapahtumassa tekniikan ja esiintyjien välillä on oltava toimiva vuorovaikutus. Haluatko sinä olla rakentamassa parasta mahdollista lopputulosta ja samalla olla yksi osa isompaa kokonaisuutta?

Koulutus alkaa 15.11.2021.

Tutkinnon muodostuminen

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 25 osp
  • Teatteri- tai tapahtumatekniikan tuotantoprosessissa toimiminen, 55 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat:

  • Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp
  • Esitysteknisen äänijärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp.

Koulutus on suunniteltu niin, että pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetuspäiviä on 10-17 riiippuen aiemmasta osaamisestasi.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–1,5 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu on 500 euroa. Oppisopimuskoulutuksena osallistumismaksu on 100 euroa.

Hakeutuminen

Haku sähköisellä lomakkeella 15.10.2021 mennessä.

Kysy lisää!

Katja Paakki, opettaja
katja.paakki@seurakuntaopisto.fi
p. 040 640 3804

Tulosta koulutuksen esite