Henkilökohtaisen avustajan ja kodinhuoltajan (AT) ammattitutkinto

Haluatko työskennellä ihmisten parissa? Kotityöpalvelualalla saat työskennellä ihmisten kanssa ja olet tukemassa heidän arkeaan. Kotityöpalveluala tarjoaa sinulle erilaisia arjen töitä.

Voit rakentaa tutkinnosta sinulle ja työhösi sopivan kokonaisuuden ja perehtyä niihin osa-alueisiin, jotka palvelevat ammatillista kehittymistäsi parhaiten. Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä alan ammattilaisena asiakkaiden kodeissa joko palveluja tuottavan yrityksen, yhdistyksen tai julkisen työnantajan työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Voit halutessasi opiskella osia myös kasvatus- ja ohjausalan tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinto on tarkoitettu

• ammatillisen koulutuksen omaaville puhtaanapidon tai ruoanvalmistuksen parissa työskenteleville
  • henkilökohtaisena avustajana toimiville
  • alasta kiinnostuneille
  • niille, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon.

Tutkinnon suorittaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1-3 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon muodostuminen

Ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu

• yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp)
  • yhdestä tai kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (45 osp tai 90 osp) ja
    • Henkilökohtaisena avustajana toimiminen (henkilökohtainen avustaja valitsee)
    • Kotisiivouspalvelut (kodinhuoltaja (AT) valitsee)
  • valinnaisista tutkinnon osista (45 osp tai 90 osp).

Seurakuntaopistolla voit opiskella Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon kotityöpalvelujen osaamisalan. Voit valmistua joko henkilökohtaiseksi avustajaksi tai kodinhuoltajaksi (AT). Halutessasi voit opiskella samalla kertaa ne molemmat.

Hankit osaamista sekä oppilaitoksessa että työelämässä järjestetyssä koulutuksessa ja teet itsenäisiä tehtäviä lisätäksesi osaamistasi. Lähiopetusta on n. 15 päivää, jonka määrä voi lisääntyä tai vähentyä sen mukaan mitä sovimme tehdessämme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman eli HOKS.n.

Kustannukset

Koulutusmaksu on 450 euroa, jonka voi maksaa kahdessa erässä. Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Haku jatkuvan haun sähköisellä lomakkeella.

Kysy lisää!

Pieksämäen kampus:

Ritva Marjanen, opettaja, ritva.marjanen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 706 3723
Tulosta esite

Lapuan kampus:

Sari Peltokangas, koulutuspäällikkö, sari.peltokangas@seurakuntaopisto.fi, p. 044 758 3425

Jaakkiman kampus:

Teija Ojala, opettaja, teija.ojala@seurakuntaopisto.fi, p. 044 381 3150