Hieronnan ammattitutkinto

Koulutuksen järjestäjä on Itä-Suomen liikuntaopisto

Päätoiminen lähiopetus Kaustisen kampuksella alkaa 19.8.2021 ja opiskelu päättyy 27.5.2022.

Hieronnan ammattitutkinto soveltuu 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on hyvä terveys ja soveltuvuus ihmisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja ihmisläheiseen työhön sekä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi aikovalle.

Tutkinnon sisältö

Hieronnan ammattitutkinto on sosiaali- ja terveysalan toisen asteen tutkinto. Koulutus sisältää klassisen hieronnan lisäksi mm. urheiluhierontaa, jäsenkorjauksen alkeita ja teippausta.

Hieronnan ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Opiskelu on päätoimista ja se soveltuu 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on hyvä terveys ja soveltuvuus ihmisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja ihmisläheiseen työhön. Koulutus soveltuu myös itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi aikovalle.

Pakolliset tutkinnon osat

  1. Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
  2. Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  1. Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä, 25 osp
  2. Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osp

Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät henkilökohtaisen suunnitelman mukaan yhden lukuvuoden.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ammattitutkintotodistuksen saanut hieroja voi rekisteröityä Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksen ylläpitämään rekisteriin, saada koulutetun hierojan toimiluvan ja ryhtyä harjoittamaan hierojan ammattia.

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemukset käsitellään ja opiskelupaikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Hae sähköisellä lomakkeella.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1200 euroa, joka voidaan laskuttaa opiskelijalta 1-4 erässä.

Lisäksi tulevat mahdollisista retkistä ja kulkemisista aiheutuvat kulut sekä materiaalikulut (kirjat, monisteet, opiskeluvälineet). Opiskelu on päätoimista monimuoto-opiskelua, jossa lähi- ja etäopetus sekä harjoittelujaksot hierontapisteessä vuorottelevat.

Opistolla on mahdollisuus majoittua opintojen ajan. Majoitus 2 hh:n huoneessa asuntolassa maksaa 50 €/viikko (ma-pe) sisältäen aamupalan.

Koulutus kuuluu opintotuen/aikuiskoulutustuen piiriin.

Lisätietoja koulutuksesta

Merja Honkonen-Pohjonen, lehtori, p. 040 090 2178
merja.honkonen-pohjonen@seurakuntaopisto.fi

Lue myös terveystilavaatimuksista ammatillisessa koulutuksessa.