Johtamisen erikoisammattitutkinto

Seurakuntatyöyhteisöt elävät suurissa muutospaineissa. Rakenteiden, toiminnan ja työtapojen uudistaminen, säästötavoitteet ja kirkon jäsenkehitykseen vastaaminen ovat muutoksia, joiden läpiviennissä vaaditaan taitavaa johtamista. Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET) valmistaa entistä tavoitteellisempaan johtamiseen, kehittää johtamisvalmiuksia ja tukee muutosta organisaatiossa.

Johtamisen erikoisammattitutkinto on työn ohessa suoritettava näyttötutkinto, johon sisältyy lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Tutkinto voidaan toteuttaa monen organisaation yhteisenä tai yhdelle työyhteisölle suunnattuna kokonaisuutena. Lähiopetuspäivien sisällöt rakennetaan aina asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Olemme toteuttaneet JET-kokonaisuutta seurakunnille ja muille yhteistöille, yrityksille sekä näiden yhdistelmille.

Kenelle

Tutkinto soveltuu organisaation ylimmälle ja keskijohdolle, kuten seurakunnissa kirkkoherroille, talous- ja hallintojohdolle, toimialavastaaville tai asiantuntijoille, joilla on jo käytännön kokemusta oman vastuualueensa johtamisesta.

JET-tutkinto auttaa sinua

• Kehittämään työtapojasi johtajana ja kasvattamaan itsetuntemustasi
  • Tutustumaan toisten johtajien ja esimiesten työhön ja laajentamaan näkökulmiasi johtajuudesta
  • Saamaan sparrausapua työyhteisösi kehittämiseen.

Sisältö ja rakenne

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja yhden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti:

Pakollinen tutkinnon osa:

1. Johtajana toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi:

1. Henkilöstön johtaminen
  2. Asiakkuuksien johtaminen
  3. Tuotannon johtaminen
  4. Verkostojen johtaminen.

Tutkinnon suorittamiseen sisältyy henkilö- ja ryhmäkohtaista ohjausta. Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta (10–13 pv), etäopiskelusta sekä aidoista työtilanteista, joissa osaamista arvioidaan. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1,5-2 vuotta. Lähipäivät voidaan toteuttaa joko Seurakuntaopiston tai asiakkaan tiloissa.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain tutkintomaksun 58 euroa.

Lisätietoja koulutuksesta

Asiakkuuspäällikkö Päivi Salovaara, paivi.salovaara@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9699

Lisätietoja oppisopimuksesta

Asiakkuuspäällikkö Mirkka Aivelo, mirkka.aivelo@seurakuntaopisto.fi, p. 044 712 4970

Rakennamme myös muita koulutuskokonaisuuksia asiakkaidemme toiveiden mukaan. Ota yhteyttä niin jutellaan, kuinka voimme olla avuksi.

Lisätietoa tilauskoulutuksesta

”JET oli minulle mahdollisuus pysähtyä ja miettiä johtajuutta. JET antoi minulle välineen, joka on jäänyt pysyväksi työkaluksi toimintakulttuurin kehittämiseen seurakunnassa.”

Juha Rintamäki, kirkkoherra, Lauttasaaren seurakunta