Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto seurakunnille

Seurakuntien työyhteisöt elävät suurissa muutospaineissa. Rakenteiden, toiminnan ja työtapojen uudistaminen, talouden tavoitteet ja kirkon jäsenkehitykseen vastaaminen ovat muutoksia, joiden läpiviennissä vaaditaan taitavaa johtamista. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JYET) antaa valmiudet suunnitella, kehittää ja johtaa toimintaa entistä tavoitteellisemmin ja tarjoaa laaja-alaisen osaamispohjan käytännön johtamistehtäviin.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on työn ohessa oppisopimuskoulutuksena suoritettava tutkinto, johon sisältyy lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua. Tutkinto voidaan toteuttaa monen organisaation yhteisenä tai yhdelle työyhteisölle suunnattuna kokonaisuutena. Lähiopetuspäivien sisällöt rakennetaan aina asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kenelle

Tutkinto soveltuu organisaation ylimmälle ja keskijohdolle, kuten seurakunnissa kirkkoherroille, talous- ja hallintojohdolle, toimialavastaaville tai asiantuntijoille, joilla on jo käytännön kokemusta oman vastuualueensa johtamisesta.

JYET-tutkinto auttaa sinua

• kehittämään työtapojasi johtajana ja kasvattamaan itsetuntemustasi
  • tutustumaan toisten johtajien ja esimiesten työhön ja laajentamaan näkökulmiasi johtajuudesta
  • kehittämään työyhteisösi toimintaa tavoitteellisesti
  • saamaan vertaistukea työyhteisösi kehittämiseen.

Sisältö ja rakenne

Tutkinnon aikana suoritetaan johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisalan mukaiset opinnot (180 osp). Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti:

Pakollinen tutkinnon osa (80 osp):

• Johtajana toimiminen 80 osp.
  • Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi (100 osp):
  • Strategiatyön johtaminen, 50 osp
  • Projektin johtaminen, 50 osp
  • Työyhteisön kehittämisen johtaminen, 50 osp
  • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen, 50 osp
  • Asiakkuuksien johtaminen, 50 osp
  • Talouden johtaminen, 50 osp
  • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen, 50 osp.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta (13–16 pv), etäopiskelusta sekä aidoista työtilanteista, joissa osaamista arvioidaan. Opinnot kestävät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan 1,5-2 vuotta.

Lähipäivät voidaan toteuttaa joko Seurakuntaopiston tai asiakkaan tiloissa.

Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Lisätietoa jatkuvasta hausta löydän sivulta Alkavat koulutukset.
Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiina Parkkinen, koulutuspäällikkö, tiina.parkkinen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 727 8777

Lisätietoja oppisopimuksesta

Heli Reinikainen, asiakasvastaava, heli.reinikainen@seurakuntaopisto.fi, p. 040 194 2128

Rakennamme myös muita koulutuskokonaisuuksia asiakkaidemme toiveiden mukaan. Ota yhteyttä niin jutellaan, kuinka voimme olla avuksi.

Tulosta esite