Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto

Oletko toiminut kehitysvammatyössä jo useamman vuoden ja tarvitsisit tietojesi päivitystä ja syventämistä? Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto tarjoaa sinulle hyvän paketin tietojesi ajankohtaistamiseen.

Tutkinnon sisältö

Koulutuksessa vahvistat asiantuntijuuttasi kehitysvamma-alalla ja saat hyviä työkäytäntöjä ja asiakaslähtöisiä toimintatapoja.

Koulutuksen sisällöt koostuvat kehitysvamma-alan keskeisistä aiheista, kuten:

• kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus ja asema yhteiskunnassa
  • palvelujärjestelmän haasteet
  • toimivan vuorovaikutuksen merkitys täysipainoiseen elämään.

Tutkinnon valinnaiset osat käsittelevät joko ikääntyvien, autististen tai vaikea- ja monivammaisten henkilöiden elämään liittyviä kysymyksiä tai mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemisen kysymyksiä.

Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutustu tarkemmin sisältöihin, lue lisää tutkinnon perusteista.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta, työssä oppimisesta sekä aidoissa työtilanteissa tapahtuvista tutkintotilaisuuksista. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan opinnoille henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi alaan liittyvä koulutus ja osaaminen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Aikuiskoulutuksen koulutusmaksu on 450 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain 58 euron tutkintomaksun.

Järvenpää

Opinto-ohjaaja Riikka Tassi, riikka.tassi@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 3233