Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Syvennä esimiestyön osaamistasi!

Esimies, hallitsetko työsi? Tiedätkö, mitkä asiat edesauttavat työhyvinvointia? Osaatko johtaa erilaisia tyyppejä työssä? Tiedätkö, minkälainen on hyvä kehityskeskustelu ja miksi se on niin tärkeä johtamisen työkalu? Tule syventämään osaamistasi esimiestyöstä ja johdata tiimisi työhyvinvoinnin äärelle.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto soveltuu esimerkiksi tiimien vetäjille, osastonhoitajille ja muissa lähiesimiestehtävissä yhteiskunnallisilla aloilla ja seurakunnissa toimiville. Tutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuksia jo pidempään esimiestyössä toimineille, mutta soveltuu myös uusille esimiehille.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen kehittää osaamista mm.

• ristiriitatilanteiden ratkaisemisessa
  • henkilöstöhallinnon toiminnoissa ja toimialaasi liittyvän lainsäädännön huomioinnissa
    toiminnan kannattavuuden arvioinnissa ja kehittämisessä
  • työhyvinvoinnin johtamisessa
  • henkilöstösi osaamisen arvioinnissa ja kehittämisessä.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät henkilökohtaisen suunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö. Hakusivulle

Koulutusmaksu on 500 euroa. Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiina Parkkinen, koulutuspäällikkö, tiina.parkkinen@seurakuntaopisto.fi, p. 0144 712 4994

Lisätietoa oppisopimuksesta

Mirkka Aivelo, asiakkuuspäällikkö, mirkka.aivelo@seurakuntaopisto.fi, p. 044 712 4970