Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Syvennä esimiestyön osaamistasi!

Esimies, onko sinulla ajantasaiset tiedot ja taidot? Tiedätkö, mitkä asiat edesauttavat työhyvinvointia? Osaatko johtaa erilaisia ihmisiä työssä? Tiedätkö, minkälainen on hyvä kehityskeskustelu ja miksi se on niin tärkeä johtamisen työkalu? Tule syventämään osaamistasi esimiestyöstä ja johdata tiimisi työhyvinvoinnin äärelle.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto soveltuu esimerkiksi tiimien vetäjille, osastonhoitajille ja muissa lähiesimiestehtävissä yhteiskunnallisilla aloilla ja seurakunnissa toimiville. Tutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuksia jo pidempään esimiestyössä toimineille, mutta soveltuu myös uusille esimiehille.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaminen kehittää osaamista mm.

• ristiriitatilanteiden ratkaisemisessa
  • henkilöstöhallinnon toiminnoissa ja toimialaasi liittyvän lainsäädännön huomioinnissa
    toiminnan kannattavuuden arvioinnissa ja kehittämisessä
  • työhyvinvoinnin johtamisessa
  • henkilöstösi osaamisen arvioinnissa ja kehittämisessä.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työelämässä oppimisesta. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät henkilökohtaisen suunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Lisätietoja jatkuvasta hausta saat sivulta Alkavat koulutukset.
Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 500 euroa. Oppisopimuskoulutuksena koulutuksen hinta on 100 euroa.

Lisätietoja koulutuksesta

Tiina Parkkinen, koulutuspäällikkö,