Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Psykiatrisen hoitoalan monipuolinen osaaja ja kehittäjä

Tutkinnon perusteet voimaan  1.8.2016 alkaen.

Työskenteletkö mielenterveys- ja tai päihdetyössä Oletko kiinnostunut täydentämään ammattitaitoasi? Päivitä osaamistasi suorittamalla uusi mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto Seurakuntaopistolla. Tutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista edellyttävissä asiantuntijatehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Tutkinnon sisältö

Psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta, työssä oppimisesta sekä aidoissa työtilanteissa tapahtuvista tutkintotilaisuuksista. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan opinnoille henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi alaan liittyvä koulutus ja osaaminen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Aikuiskoulutuksen koulutusmaksu on 450 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain 58 euron tutkintomaksun.

Järvenpää

Koulutussuunnittelija Marianna Kultalahti, marianna.kultalahti@seurakuntaopisto.fi, p. 044 299 0676
Opinto-ohjaaja Riikka Tassi, riikka.tassi@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 3233
Opintotoimisto, opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi, p. 044 358 8966

Pieksämäki

Seuraava koulutus alkaa Pieksämäen kampuksella 1.9.2016 ja päättyy 31.12.2017.
Tulosta esite

Opettaja Merja Reunanen, merja.reunanen@seurakuntaopisto.fi, p. p. 0400 372 090
Opintotoimisto, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9150 ja p. 040 351 3909

Terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa