Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Järvenpään kampuksella alkaa syksyllä 2017 Kognitiivisten menetelmien uudet tuulet mielenterveys- ja päihdetyössä -koulutus. Koulutus toimii kertaavana ja täydentävänä jatkokoulutuksena kognitiivisia menetelmiä aiemmin opiskelleille.

Psykiatrisen hoitoalan monipuolinen osaaja ja kehittäjä

Työskenteletkö mielenterveys- ja tai päihdetyössä Oletko kiinnostunut täydentämään ammattitaitoasi? Päivitä osaamistasi suorittamalla uusi mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto Seurakuntaopistolla. Tutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa mielenterveys- ja päihdetyön erityistä osaamista edellyttävissä asiantuntijatehtävissä sosiaali- ja terveysalalla.

Tutkinnon sisältö

Psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Ammattitutkinto antaa yleisein jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta, työssä oppimisesta sekä aidoissa työtilanteissa tapahtuvista tutkintotilaisuuksista. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan opinnoille henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi alaan liittyvä koulutus ja osaaminen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Aikuiskoulutuksen koulutusmaksu on 508 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain 58 euron tutkintomaksun.

Lisätietoja: Järvenpään kampus

Koulutussuunnittelija Marianna Kultalahti, marianna.kultalahti@seurakuntaopisto.fi, p. 044 299 0676
Opinto-ohjaaja Riikka Tassi, riikka.tassi@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 3233
Opintotoimisto, opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi, p. 044 358 8966

Lisätietoja: Pieksämäen kampus

Seuraava koulutus alkaa Pieksämäen kampuksella 19.9.2017 ja päättyy 31.12.2018. Koulutus on suunnattu lasten- ja nuorten kanssa työskenteleville. Toinen valinnainen tutkinnon osa on päihdetyön ammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa kuntouttavassa päihdetyössä toimiminen.

Opettaja Merja Reunanen, merja.reunanen@seurakuntaopisto.fi, p. 0400 372 090
Opintotoimisto, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9150 ja p. 040 351 3909

Terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa