Suntion ammattitutkinto

Palvelu- ja ihmissuhdetyö kirkon toimintaympäristöissä

Haluatko olla mukana palvelemassa kanssaihmisiä elämänkaaren eri vaiheissa? Kiinnostaako sinua monipuolinen käytännön työ kirkossa ja seurakunnan palveluammateissa? Tai haluatko kirkonpalvelijan työssäsi hankkia ammattitutkinnon osoittamalla ammattitaitosi? Tule opiskelemaan suntioksi Seurakuntaopistolle! Meillä on vahva ja perinteinen osaaminen kirkon koulutuksissa.

Kirkon palveluskuntaan lukeutuvat suntio, seurakuntamestari, vahtimestari, vahtimestari-siivoja, emäntä, kiinteistönhoitaja, hautausmaamestari jne. Lukuisat ammattinimikkeet kertovat työn monialaisuudesta ja rikkaudesta. Suntion työ on palvelu- ja ihmissuhdetyötä, jossa moniammatillinen yhteistyö ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä.

Suntion ammattitutkinto soveltuu sekä uudelle työntekijälle että henkilölle, jolla on jo aiempaa koulutusta ja/tai työkokemusta seurakunnan tehtävissä. Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon suorittaminen edellyttää kahden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta, työssä oppimisesta sekä aidoissa työtilanteissa tapahtuvista tutkintotilaisuuksista. Lähijaksot toteutetaan päiväopetuksena. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan opinnoille henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi alaan liittyvä koulutus ja osaaminen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Haku

Koulutukseen haku sähköisellä lomakkeella.

Kustannukset

Aikuiskoulutuksen koulutusmaksu on 450 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain 58 euron tutkintomaksun.

Lisätietoja

Järvenpää

Lehtori Heli Mäkinen, heli.makinen@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 0660
Opinto-ohjaaja Riikka Tassi, riikka.tassi@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 3233
Opintotoimisto: opintotoimisto.jarvenpaa@seurakuntaopisto.fi, p. 044 358 8966

Pieksämäki

Asiakkuuspäällikkö Päivi Salovaara, paivi.salovaara@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9699
Opintotoimisto, opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi, p. 040 3509150