Suntion ammattitutkinto

Tutkintorakenne uudistuu 1.8.2018 ja nykymuotoinen Suntion ammattitutkinto ei ole 1.8.2018 alkaen enää suoritettavissa.  Voit vielä kevään 2018 aikana hakea Suntion ammattitutkintoon, mutta 1.8.2018 siirryt suorittamaan Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkintoa. Uudessa tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

• seurakuntapalvelun osaamisala (suntio)
  • hautauspalvelun osaamisala (hautaustoimistotyöntekijä).

Suntio palvelu- ja ihmissuhdetyössä kirkon toimintaympäristöissä

Haluatko olla mukana palvelemassa kanssaihmisiä elämänkaaren eri vaiheissa? Kiinnostaako sinua monipuolinen käytännön työ kirkossa ja seurakunnan palveluammateissa? Tai haluatko kirkonpalvelijan työssäsi hankkia ammattitutkinnon osoittamalla ammattitaitosi? Tule opiskelemaan suntioksi Seurakuntaopistolle! Meillä on vahva ja perinteinen osaaminen kirkon koulutuksissa.

Kirkon palveluskuntaan lukeutuvat suntio, seurakuntamestari, vahtimestari, vahtimestari-siivoja, emäntä, kiinteistönhoitaja, hautausmaamestari jne. Lukuisat ammattinimikkeet kertovat työn monialaisuudesta ja rikkaudesta. Suntion työ on palvelu- ja ihmissuhdetyötä, jossa moniammatillinen yhteistyö ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä.

Suntion ammattitutkinto soveltuu sekä uudelle työntekijälle että henkilölle, jolla on jo aiempaa koulutusta ja/tai työkokemusta seurakunnan tehtävissä. Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon suorittaminen edellyttää kahden pakollisen ja kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista hyväksytysti. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten tavoitteeksi asetettu osaaminen saavutetaan ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee. Opinnot kestävät
henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Koulutukseen haku sähköisellä lomakkeella.

Koulutusmaksu on 450 euroa. Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Järvenpää

Heli Mäkinen, lehtori, heli.makinen@seurakuntaopisto.fi, p. 044 906 0660