Teatterialan ammattitutkinto

Teatterialan ammattitutkinto (Nukketeatterin osaamisala)

Nukketeatterikasvattaja, teatterinuken valmistaja

Etsitkö omaa paikkasi esittävän taiteen maailmassa? Oletko ulospäin suuntautunut ja ennakkoluulottomasti innostuva? Hyviä ilmaisutaitoja voi hyödyntää nukketeatterin maailmassa. Jos ryhmässä toimiminen ja esiintyminen on sinun juttusi, nukketeatterista voit löytää oman alasi.

Nukketeatterikasvattajana opetat nukketeatteri-ilmaisua eri kouluasteilla tai ohjaat harrastajaryhmiä tai nukketeatterityöpajoja. Työskentelet päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä, vanhusten tai vammaisten parissa. Nukketeatterikasvatuksen opinnot tuovat lisämaustetta ja uusia taitoja työhösi. Voit myös aloittaa uuden uran itsenäisenä yrittäjänä.

Teatterinukkien valmistajat työskentelevät nukenrakentajina ammattinukketeattereissa ja teattereissa, elokuva- ja tv-työssä tai mainonnan parissa. Teatterinuken valmistus täydentää myös lavastajien, tarpeistonhoitajien, näyttelijöiden ja erilaisten käsityöläisten ammattitaitoa.

Teatterialan ammattitutkinto (nukketeatterin osaamisala) antaa sinulle valmiudet käyttää nukketeatteria työssäsi taiteen, kulttuurin, opetuksen ja taidekasvatuksen alueilla. Tarvitset työssäsi vahvoja vuorovaikutus-, ilmaisu- ja yhteistyötaitoja sekä joustavuutta. Olet kekseliäs ja näppärä käsistäsi.

Tutkinnon sisältö

Teatterialan ammattitutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta, suuntautumisalasta, joka koostuu kahdesta tutkinnon osasta. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta, työssä oppimisesta sekä aidoissa työtilanteissa tapahtuvista tutkintotilaisuuksista. Lähijaksot toteutetaan päivä- tai iltaopetuksena. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan opinnoille henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aikaisempi alaan liittyvä koulutus ja osaaminen. Opinnot kestävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan 1–2 vuotta.

Haku

Koulutus soveltuu nukketeatteri-, teatteri-, kasvatus- tai käsityöaloilla työskenteleville.  Voit hakea teatterialan ammattitutkintoon (nukketeatterin osaamisala), jos sinulla on perustiedot nukketeatterista sekä noin kolmen vuoden työkokemus tai harrastustoiminta nukketeatterin tai teatterin alalta.

Koulutukseen voi hakeutua joko yksittäinen hakija tai työyhteisö.

Aikuiskoulutuksen koulutusmaksu on 450 euroa ja tutkintomaksu 58 euroa.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta ja opiskelija maksaa vain 58 euron tutkintomaksun.

Pieksämäki

Vastuuopettaja Hanna Amaringo, hanna.amaringo@seurakuntaopisto.fi, p. 040 8474010
Asiakkuuspäällikkö Päivi Salovaara, paivi.salovaara@seurakuntaopisto.fi, p. 040 350 9699
Opintotoimisto: opintotoimisto.pieksamaki@seurakuntaopisto.fi, p. 040 351 3909 ja p. 040 350 9150