Työvalmentaja – kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Kiinnostaako sinua työvalmennus?

Tarvitsetko työvalmennuksen osaamiseesi päivitystä, laajentamista tai syventämistä?
Tarvitset opintojen ajaksi työpaikan, jossa voit tehdä työvalmennustyötä. Voit olla työsuhteessa tai työpaikalle voidaan tehdä koulutus- tai oppisopimus.

Etäopintoina toteutettava koulutus alkaa 11.5.2021.

Työvalmentajana voit toimia työvalmennuksen vastuuhenkilönä, asiantuntijana ja alan kehittämistehtävissä. Osaat toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Tutkinnon muodostuminen

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikois- ammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta (140 osaamispistettä) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (40 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

• Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmissä 60 osp
  • Työvalmennus asiakasprosessissa 40 osp
  • Työelämäasiantuntijuus työvalmennuk- sessa 40 osp.

Valinnaiset tutkinnon osat:

• Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen 40 osp
  • Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen 40 osp
  • Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta 40 osp.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etä- ja verkko-opetuksena; siihen kuuluu käytännönläheisiä oppimistehtäviä, itsenäistä opiskelua ja ohjausta.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on 1-2 vuotta yksilöllisesti laadittavasta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen.

Tutustu tutkinnon perusteisiin eperusteissa.

Osallistumismaksu on 500 euroa. Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen sähköisellä lomakkeella viimeistään 10.5.2021.

Kysy lisää!

Marja Tiippana, opettaja,