Muistihoitajakoulutus Pieksämäellä ja Lapualla

Muistihoitaja hyvän elämän tukijana muistisairaiden kaikissa vaiheissa

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka työskentelevät muistioireisten ihmisten ja heidän läheistensä kanssa erilaissa toimintaympäristöissä. Koulutus antaa valmiuksia työskennellä muistipoliklinikan lääkärin työparina sekä vaativissa muistihoitajan tai muistineuvojan tehtävissä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja yksityisen sektorin palveluksessa. Miten tunnistaa työikäiset muistisairaat?

Koulutuskokonaisuus on vanhustyön erikoisammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa: Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen 40 osp. Koulutus antaa muistihoitajan / muistikoordinaattorin pätevyyden.

Koulutus sisältää kuusi koulutuspäivää sekä itsenäistä opiskelua, kuten syventäviä verkko-opintoja Moodlessa. Koulutukseen sisältyy myös pienryhmässä tapahtuvia asiakastapaustehtäviä sekä oman työn kehittämistehtävä muistityöstä.

Koulutus alkaa Pieksämäen ja Lapuan kampuksilla keväällä 2020. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen ja ammattitaito.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittajalla tulee olla vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillinen tutkinto tai vastaava koulutus sekä työkokemusta muistioireisen hoitamisesta. Vanhustyön erikoisammattitutkinnon koko laajuus on 180 osaamispistettä.

Kustannukset

Koulutuksen osallistumismaksu on 300 euroa. Oppisopimuskoulutuksena osallistumismaksu on 150 euroa.

Haku sähköisellä lomakkeella: Pieksämäen koulutus  |  Lapuan koulutus

Lisätietoja Pieksämäen koulutuksesta