Aino ja Oiva / Lapua

16.8.2021 – 27.5.2022

Taidelinja erityistä tukea tarvitseville

Aino ja Oiva -koulutus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Lukuvuosi sisältää monipuolisia oppitunteja viihtyisässä luonnon kauniissa ympäristössä Lapuan kampuksella.

Taide yhdistää! Aino ja Oiva -linjalla saat mahdollisuuden ottaa oman luovuutesi käyttöön eri taiteenlajien keinoin. Koulutus vahvistaa ilmaisukykyä, motoriikkaa sekä yhteistyö- ja elämänhallintataitoja. Opetuksen painopiste on yhdessä tekemisessä. Koko koulutuksen läpäisevänä tavoitteena on tukea opiskelijan itsenäistymistä sekä yhteistyö- ja elämänhallintataitojen kehittymistä. Aino ja Oiva on oppilaitosarjessa ilman henkilökohtaista avustajaa pärjääville suunnattu taidelinja

Opetus
Opetusta tapahtuu viitenä päivänä viikossa klo 8.30–13.30 välillä. Koulupäivän aikana on viisi oppituntia. Koulutus on tarkoitettu ilman henkilökohtaista avustajaa pärjääville. Opiskelijan tulisi pystyä toimimaan itsenäisesti ja selviytyä yksin tai tuettuna opinnoista. Opiskelijalla ei saa olla sellaista liikuntarajoitetta, joka haittaa siirtymistä eri opetustiloihin ja niissä toimimista.

Opettajat
Opetuksesta vastaavat Lapuan kampuksen opettajat. Ryhmässä toimii päivittäin ohjaaja.

Koulutuksen sisältö 

Opinnot koostuvat seuraavista oppiaineista: oppilaanohjaus, äidinkieli, arjen taidot, liikunta, arjen ensiapu, retkeily, teatteri-ilmaisu ja vuorovaikutus, musiikki, kuvataide ja kädentaidot, tanssi- ja liikeilmaisu sekä sosiaalisten ja arjen hallintataitojen vahvistaminen. Opetuksesta vastaavat ryhmän vastuuopettaja sekä aineenopettajat. Ryhmässä on koulunkäynninohjaajaa.

Koulutus tukee taiteellisen ilmaisukyvyn kehittymistä sekä elämänhallintataitoja.

Osana toimintaa tehdään tutustumiskäyntejä ja osallistutaan erilaisiin näyttelyihin mahdollisuuksien mukaan.

Opintomaksut
• Koko lukuvuoden hinta 2050 euroa (sis. lounaan päivittäin, maksu neljässä erässä).
• Hinta ei sisällä kuljetuksia kodin ja opiston välillä.

Opintososiaaliset edut
Opintoihin on mahdollista saada opintososiaalisia etuisuuksia. Opintotukea voi hakea, jos ei saa eläkettä, kuntoutus- eikä vammaistukea. Opiskelijat selvittävät oikeutuksensa tukiin itsenäisesti. Yksittäisen opiskelijan on mahdollista hakea myös opintoseteliavustusta.

Majoitus
Mikäli opiskelija kykenee itsenäiseen asumiseen, hänen on mahdollista majoittua opiston asuntolassa arkipäivisin. Asuntolassa toimii vapaa-ajan ohjaaja. Asuminen on maksullista. Tartu tilaisuuteen ja kysy rohkeasti lisää.

LUKUVUOSI 16.8.2021-27.5.2022

Hakuaika ja hakeminen 11.2. – 12.5.2021

Täytä sähköinen hakulomake

Tulosta esite

Kysy rohkeasti lisää ja tartu tilaisuuteen!

Koulutuspäällikkö
Sari Peltokangas
sari.peltokangas@seurakuntaopisto.fi | 044 758 3425